Poreč među deset najugodnijih gradova za život u Hrvatskoj

0
Poreč
Poreč

Poreč je uvršten među top deset gradova u Hrvatskoj - po analizi svih analiza gradova- financijski najuspješnijih i onih koji izdvajaju najviše za svoje građene i gospodarstvo, objavio je nedavno specijalizirani portal gradonačelnik.hr.

Kako ističu u obrazloženju portala, u niz mandatnih analiza u kojima su rekapitulirali i analizirali proračunska izdvajanja za različite stavke koje direktno utječu na kvalitetu života građana i gospodarstvo, podvukli su crtu i napravili ‘Top 10 od top 10 analizu, te provjerili koji su se gradovi svojim proračunskim politikama najčešće pozicionirali među 10 najboljih.

„Analizirali smo ranking gradova u 10 analiza – od izdvajanja za vrtiće, stipendije i cjelokupno obrazovanje, subvencije gospodarstvu, sport, kulturu, zdravstvo i ukupno ulaganje u unaprjeđenje kvalitete života, odnosno stanovanja i zajednice, te prihode proračuna i uspješnost povlačenja EU sredstava. Te smo podatke standardizirali koristeći metodologiju koju koristimo u našem godišnjem izboru najboljih gradova, te dobili skupni indeks i poredak najboljih“ kažu iz portala gradonačelnik.hr.

Analize su pokazale da se najbolje živi u Istarskoj županiji, a Poreč je osim što je ušao u listu top deset gradova u Hrvatskoj, ima i najbolje ostvarenje proračunskih prihoda po stanovniku, te se plasirao na vrh i po izdvajanjima po glavi u segmentu sporta.

“Velika je čast i priznanje biti u samom vrhu svih kategorija, dvije godine zaredom osvojili smo titulu najboljeg grada za kvalitetu života i raduje me što nastavljamo biti na samom vrhu, ovo nam je dodatni izazov. Do ovako visoke pozicije ne bi bilo moguće stići bez pomoći svih mojih suradnika i sugrađana”, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA