SDP Pazina Blagoniću: 'Komentar realan, teza pogešna i štetna'

0
Konferencija pazinskog SDP-a
Konferencija pazinskog SDP-a

Na stav Sandija Blagonića o izborima u Pazinu, koji smo objavili ovdje, reagirao je pazinski SDP, odnosno njihov kandidat za gradonačelnika Boris Demark. Objavljujemo ga u nastavku, zajedno s izvješćem s konferencije za novinare održane 12. svibnja a vezano za postizborno djelovanje

"U svom intervjuu netom objavljenom na vašem internet portalu Sandi Blagonić iu inače korektnom (i nažalost sasvim realnom) komentaru iznosi jednu, za nas štetnu i sasvim pogrešnu tezu. Citiram: 'U prošlom sazivu gradskog vijeća svakako najagilnija, nesumnjivo politički kompetentna Suzana Jašić ispred Možemo! I SDP-ov Boris Demark koji je iz doma u Brkaču puno učinio za uključivanje isključenih u zajednicu borit će se za drugo mjesto i to će biti najzanimljiviji dio pazinskih izbora. Zatreba li IDS-u glas u Gradskom vijeću, on će podršku dobiti od SDP-a, što u budućnosti sve manje šanse daje SDP-ovu kandidatu.'", navodi se u reagiranju pazinskog SDP-a.

"Gradska organizacija SDP-a održala je u srijedu press konferenciju koja je zasjenjena 'paradom' premijera Plenkovića 'Istrom od mora do mora', tako da unatoč pozivima upućenim na brojne adrese i dostavom informacije na nekoliko naslova informacija nije pronašla svoj put ka biračima. Kandidat za gradonačelnika Boris Demark, zamjenica Jadranka Mrak i predsjednik GO SDP Pazin jednoglasno su se i jednoznačno odredili u vezi sa postizbornim djelovanjem.", piše Demark.

 

U Pazinu je 12. svibnja predstavljen predizborni i izborni program za lokalne izbore Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske. Kandidat za gradonačelnika Grada Pazina Boris Demark naveo je kako je Program socijalno osjetljiv, a ujedno i razvojan, a  predmet izbornog programa su gospodarstvo i poljoprivreda, komunalna infrastruktura, zdravstvo i socijalna skrb, odgoj i obrazovanje, kultura, sport, uprava i mjesna samouprava. Ovaj  Program oko kojeg želi okupiti sve naše sugrađanke i sugrađane zainteresirane za boljitak Grada Pazina, neovisno o stranačkom opredjeljenju ili svjetonazorskim razlikama  zasniva na jačanju poduzetništva i gospodarstva, na razvoju i unapređivanju poljoprivrede i turizma, na izgradnji i obnavljanju lokalne infrastrukture, na primjerenoj zaštiti okoliša i kulturnih dobara, te unapređivanju odgoja, obrazovanja, sporta i rekreacije (s naglaskom na zaštiti djece, mladih i umirovljenika te starijih i nemoćnih osoba).

Posebna pažnja usmjerena je k odgovornom upravljanju gradskim proračunom, gradskim ustanovama i tvrtkama, te racionalnom i transparentnom trošenju javnih sredstva, kao i preveniranju negativne kadrovske selekcije, politikanstva, nepotizma i korupcije, te ka pozitivnoj motivaciji službenika i namještenika nezavisno o stranačkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Cjeloviti Program može se pronaći na facebook stranici SDP-a Pazin https://www.facebook.com/sdppazin. Kao zanimljivost navodi da se kao glazbena podloga spota koristi kompozicija napisana tijekom predizborne kampanje 2017. godine, a čiji je autor Boris Demark, koji je kratko dodao „da se od 2017. godine do danas u Pazinu ništa bitno nije promijenilo“.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jadranka Mrak osvrnula se na područje odgoja i obrazovanja i kulture, istaknuvši njihovu važnost u formiranju stavova i svjetonazora naših mlađih sugrađana. Napominje kako bi građani trebali biti svjesni svoje uloge u izboru predstavnika gradske vlasti, te kako se moraju uključiti u promjene koje su ovom gradu potrebne. Važno je da svi zajedno radimo na boljitku našega grada u svim njegovim segmentima. Jadranka je na kraju svog izlaganja pozvala građanke i građane Pazina da izađu na predstojeće lokalne izbore, i po mogućnosti svoj glas daju SDP-ovoj listi broj 5 i kandidatu za gradonačelnika Borisu Demarku, pod rednim brojem jedan.

Boris Demark

O iskustvima pazinskog SDP-a u dosadašnjem radu govorio je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ivica Gržinić navodeći kako je SDP Pazina ranijih godina pokušao surađivati sa IDS-om u Gradu, ali je u više navrata izigran, a formalne i neformalne koalicije nisu postigle željeni učinak prvenstveno zbog samovolje vladajuće garniture IDS-a. Program koji je predstavljen dijelom je usmjeren i ka uklanjanju anomalija novim, pravednijim rješenjima koja nije bilo moguće realizirati sa vladajućom strankom. Kao primjer navodi nejednak i nepravedan tretman sportskih udruga i klubova i upitne rezultate Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, kao i svoje nezadovoljstvo tretmanom vrhunskih sportaša u Gradu. Unatoč brojnim problemima u Gradu navodi kako je i u Programu koji je danas predstavljen gospodarstvo prioritet kojem će se nakon izbora posvetiti dužnu pažnju.

Na upit o očekivanim rezultatima predstojećih izbora sudionici press konferencije  navode kako su realni u procjenama, te ocjenjuju da će rezultati biti neizvjesni, ali navode kako su spremni odmah po objavi rezultata preuzeti odgovornost, te pokrenuti razgovore sa svim dionicima političkog života, sa ciljem mijenjanja postojećeg načina upravljanja Gradom.  Mišljenja su da je zajednička briga za boljitak Grada Pazina cilj oko kojega treba okupiti sve koji u njemu žive i rade i žele kvalitetne promjene, neovisno o stranačkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Sažetak Programa u obliku 4-minutnog video zapisa nalazi se na Youtubeu. Video u nastavku. 

 
loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA