Zašto glasati za listu broj 8, nositelja Silvana Vlačića?

1
Silvano Vlačić, Nensi Nadarević i Darko Martinović
Silvano Vlačić, Nensi Nadarević i Darko Martinović

Lista Nezavisni Zajedno, br. 8, nositelja Silvana Vlačića, jedna je od tri nezavisne liste na izborima za Gradsko vijeće Labina, pored pet stranačkih lista.

„Nezavisni vijećnici najbolje mogu zastupati interese običnih građana, a naročito onih koji nisu povezani s vladajućom strukturom. Zbog toga što nismo dio nikakve stranke, mi sigurno po mišljenje nećemo odlaziti ni u Pulu, ni u Zagreb, ni u Brisel. Mi ćemo slušati glas građana, a ne stranačkih šefova“, rekao nam je Silvano Vlačić, dodavši da njihova lista teži Vijeću bez politike, Vijeću u kojem će ljudi slobodno razmišljati svojom glavom, diskutirati i donositi odluke bez straha da će ih stranka kazniti. Stoga bi, smatraju Nezavisni Zajedno, bilo dobro kada bi u budućem Gradskom vijeću sjedilo što više nezavisnih vijećnika.

Vlačić smatra da nezavisni vijećnici, čak i ako nisu u većini, a to se najbolje pokazalo u prošlom sazivu Gradskog vijeća, mogu spriječiti donošenje nekih loših odluka ili barem dati do znanja da neki prijedlog vladajućih nije dobar i da ga treba mijenjati.

„Nezavisni vijećnici mogu inicirati mnoga pitanja i inicijative koje nisu u fokusu vladajuće većine ili ih vladajući jednostavno ne žele staviti na dnevni red, a bitni su za građane“, rekao je nositelj liste Silvano Vlačić, podsjetivši na mnoge slučajeve koji su se počeli rješavati nakon njihovog pritiska u Vijeću.     

Znanje i iskustvo

Na pitanje zašto bi glasači trebali dati glas baš njihovoj listi, Vlačić je odgovorio da su „Nezavisni Zajedno, pored činjenice da imaju kvalitetan program, među biračima su odavno prepoznati po svom znanju i iskustvu, koje se temelji na dugogodišnjem i bogatom radnom iskustvu, društvenom angažmanu, te na upravljanju i rukovođenju sa mnogim projektima i aktivnostima."

Silvano Vlačić uspješni je poduzetnik već dugi niz godina, pokretač je brojnih poslovnih projekata, društveno aktivan, član Hrvatske udruge poslodavaca gotovo 30 godina, od čega posljednje 22 godine član Izvršnog odbora HUP-a za malo i srednje poduzetništvo.

Drugi na listi, Darko Martinović, umirovljeni je pukovnik HV-a, dragovoljac Domovinskog rata i ratni zapovjednik. Godinama je društveno angažiran i aktivan u svom mjesnom odboru, Kinološkom savezu i Pčelarskoj udruzi Labin. Međunarodni je kinološki sudac, predsjednik Kinološke udruge Labin, te predsjednik Pčelarske udruge Labin i inicijator projekata zaštite istarskog meda.

Pored njih na listi je još nekoliko uspješnih poduzetnika, menadžera, studenata, ali i umirovljenika koji su tijekom radnog vijeka bili uspješni u svojim poslovima.

„Prepoznati smo po tome što nismo samo kritizeri, već da uz kritiku uvijek nudimo i rješenje. Mislim da su nas građani prepoznali kao stručne, odgovorne i konstruktivne vijećnike“, sa velikim iskustvom i znanjem, odgovorio je Vlačić i još se jednom zahvalio svim građanima koji su im svojim potpisima dali podršku za kandidaturu.

Podsjetimo, lista Nezavisni Zajedno, lista br. 8, nositelja Silvana Vlačića, prikupila je gotovo 1600 potpisa potpore, uvjerljivo najviše od svih listi.

Nezavisni Zajedno, Lista broj 8, nositelja Silvana Vlačića možete pratiti putem web stranice (www.nezavisnizajednolabin.hr) i službenog Facebook profila (www.facebook.com/nezavisnizajedno).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa