Danijel Ferić: 16. svibnja IDS-ova promašena politika dolazi na naplatu

0
Na konferenciji za novinare u Loborici
Na konferenciji za novinare u Loborici

Konferenciju za novinare 13. svibnja u Loborici održali su Danijel Ferić, kandidat za župana te Srećko Peršić, kandidat za načelnika općine Marčana i nositelj istoimene nezavisne liste gdje se govorilo o razvojnim projektima na području Marčane.

Uvodno je Ferić istaknuo da „transparentan i otvoren županijski proračun, participativno budgetiranje, pravedni prostorni planovi, ulaganje u zeleno gospodarstvo, održiv i ekološki osviješten turizam, jačanje načela participacije građana i građanki putem lokalnih referenduma i javnim savjetovanjima, briga o starijima, ulaganje u obrazovanje, vodi u ravnopravnije društvo, zelenije, socijalno osjetljivije i demokratičnije.“ Ferić  je najavio i pomoć pri izgradnji poslovne zone u Loborici te istaknuo:„Program razvoja zona biti će usmjeren na rast i razvoj poduzetnika, otvaranje novih radnih mjesta, na investicijska ulaganja, razvoj novih tehnologija, premještanja proizvodnih djelatnosti iz naseljenih područja, na kreiranje povoljne poduzetničke klime, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, povećanje konkurentnosti gospodarstva, razvoj lokalne zajednice i regije te povećanje udjela proizvodnje u ukupnom gospodarstvu.

Jednosmjenska nastava u svim školama kojima je istarska županija osnivač nema alternative, kao ni pravo na dostojanstvenu starost naših sugrađana treće životne dobi koji čekaju preko deset godina mjesto u domu“, zaključio je Ferić najavivši da će se županija aktivno uključiti u rješavanje ovih gorućih problema na području Marčane te je poručio biračima:

 

„Predstojeći lokalni izbori su borba za demokratičnije, socijalno osjetljivije, ravnopravnije, zelenije i poštenije društvo. Šesnaesti svibnja IDS-ova promašena politika dolazi na naplatu, a politička karta Istre se mijenja na bolje. Srećko Peršić, nezavisni kandidat za načelnika Marčane jamstvo je promjena u Općini načetoj aferama. Vrijeme je za FER Istru jednakih šansi za sve, a ne samo za podobne.“

Srećko Peršić je uvodno zahvalio Danijelu Feriću koji je jedini od svih kandidata za istarskog župana podržao njegovu nezavisnu listu i njega kao kandidata za načelnika Općine Marčana. Govoreći o temama važnim za Marčanu, Peršić je istaknuo:

„Stavljanje u funkciju gospodarske zone Loborika, dogradnja osnovne škole u Marčani te izgradnja doma za starije i nemoćne osobe, samo je dio naših projekata koje će nam Danijel Ferić kao župan Istarske županije pomoći ostvariti. Dom za starije i nemoćne osobe je nužno i hitno potreban radi zbrinjavanja naših mještana. Potražnja je velika, a postojeći kapaciteti u Istri su premali, pa ljudi čekaju na prihvat i po deset godina. Kad je u pitanju gospodarska zona Loborika, uređene prostore bi preuzeli poduzetnici putem natječaja uz vrlo povoljne uvjete koji imaju za cilj razvoj poduzetnika i općine. Bitno je istaknuti da područje bivše vojarne u kojem se nalazi gospodarska zona djelomično ostaje izvan obuhvata zone te se uzgajivač ovaca koji sad tamo boravi neće trebati iseliti. Prostor je dovoljno velik, a proizvođači, stočari, poljoprivrednici i svi koji vrijedno rade u našoj su općini itekako dobrodošli i treba sve učiniti kako bi im se poslovanje olakšalo. Osnovna škola Marčana mora konačno biti obnovljena i imati nastavu u jednoj smjeni. Mora biti škola 21. stoljeća. Drago nam je da su županijski SDP i gospodin Danijel Ferić prepoznali našu nezavisnu listu kao listu partnere u ostvarenju bitnih projekata za Općinu Marčana, pa stoga i on ima našu podršku u utrci za istarskog župana. Isto tako želim naglasiti da smo otvoreni za svaku suradnju i s drugim političkim strankama i nezavisnim listama, kojima je isključivi i jedini cilj razvoj Općine Marčana te dobrobit svih mještana. U tu kategoriju ne spada IDS Marčane. Još jednom zahvaljujemo se SDP-u na podršci te podršci SDP-ovim biračima u Općini Marčana koji će podržati našu listu“, zaključio je Peršić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa