GRAD LIDER U ISTRI

Kreće izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu

0

Grad Umag službeno pokreće još jedan investicijski projekt koji će obradovati mnoge Umažanke i Umažane. Tako su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vili Bassanese, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split i Lavčević Inženjering d.o.o. Split te odabrani stručni nadzor iz konzaltinga Eko-Plan d.o.o. potpisali Ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, čime i službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu. U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre.

U ime APN-a potpisivanju su prisustvovali zamjenik direktora Dragoljub Kljajić te pomoćnik direktora Josipa Tokić, a u ime Zajednice ponuditelja Lavčević d.d. Split i Lavčević Inženjering d.o.o. Split , koja je odabrana temeljem javnog natječaja, s ekonomski najpovoljnijom ponudom, prisustvovali su član Uprave Stipe Gulić te Matej Perić. Potpisivanju je prisustvovao i direktor odabranog stručnog nadzora Davor Plenković iz konzaltinga Eko-Plan d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost Ugovora iznosi 50.913.341,74 kuna. Ujedno, potpisan je i Aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

 

Četvrta po redu višestambena građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređeni okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će 6 nadzemnih etaža (prizemlje + 5 katova), dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva lifta.

Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:
18
 1,5 - sobnih stanova
13  2 - sobnih  stanova
31  2,5 - sobnih stan
20  3 - sobnih stanova
2  3,5 - sobnih  stana

Za godinu i pol dana tako će 250 građana Umaga useliti u nove stanove te krenuti s novim poglavljem svojih života.

Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.

„Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt sastavni dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu“ naglasio je prilikom svečanog potpisivanja ugovora gradonačelnik Vili Bassanese.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA