OPĆINA MEDULIN

U Pomeru otkrivena skulptura pedoća, zaštitnog znaka tog mjesta

0

Na ulazu u Pomer otkrivena je kamena skulptura Pedoć, autorsko djelo pulskog kipara Marka Človeka. Skulptura je izrađena tijekom kiparske kolonije u Vinkuranskom kamenolomu Cave Romane, pod vodstvom kipara Tihomira Hodaka iz umjetničke udruge "CAVAE Romanae 95".

Skulpturu su svečano otkrili načelnik Općine Medulin Goran Buić, predsjednik Mjesnog odbora Pomer Claudio Zuccon te autor skulpture Marko Človek.

"Pedoć" je jedna od tri skulpture koje predstavljaju zaštitni znak mjesta u kojem su postavljena, pedoć za Pomer, periska za Vinkuran te rakovica za Premanturu.

 

Upravo je Pomer poznat po pedoćeri i pedoćima, pa će stoga ova skulptura krasiti ulaz u Pomer, odnosno Muntižejac, istaknuo je načelnik Goran Buić.

Skulptura je smještena u novouređenoj oazi zelenila na Muntižejcu, gdje je u suradnji sa Hrvatskim šumama posađeno 36 stablašica i grmlja, kao što su bademi, abelije, čempresi, lipe, oleandri, lovori, fotinije, ladonje, teukrijumi i cedrovi.

Time je Muntižejac postao prava zelena oaza te mjesto okupljanja i provođenja slobodnog vremena svih generacija Pomeraca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa