tz općine medulin

Najavljena gradnja nove šetnice od Bijece do Kažele

0

Članovima Turističkog vijeća, Turističke zajednice općine Medulin, predstavljena je Strategija razvoja turizma u općini za period 2021.-2027. godine. Strategiju je za Turističku zajednicu općine Medulin izradio tim stručnjaka iz područja turizma, a predvodi ga dr. sc. Branko Bogunović sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koji je danas vijećnicima Turističkog vijeća i predstavio ovaj dokument. Strategijom su definirani sljedeći koraci turističkog razvoja općine Medulin, a svakako je zanimljivo naglasiti kako je prije njene izrade obavljen razgovor s cijelim nizom fokus grupa, a velik je bio i odaziv mještana na anketu objavljenu na web-u.

Nakon što strategija bude usvojena na Turističkom vijeću i Skupštini TZ-a, bit će održano javno predstavljanje najvažnijih ciljeva i novih turističkih proizvoda. Sastavni dijelovi Strategije su marketinški i akcijski planovi po godinama. Prema analizama indeksa turističke razvijenosti u Hrvatskoj Medulin je najbolje turistički razvijena općina i mora pažljivo razmišljati o budućem razvoju u pogledu održivosti. Općina i turistički sektor, u budućnosti zajedničkim snagama moraju odgovorno promišljati prostorno planiranje i nove kapacitete, vodeći računa da turizam na bude održiv i prisutan tijekom cijele godine. Izradu Strategije prati radno tijelo u čijem su sastavu Veljko Ostojić, Boris Žgomba, Darko Lorencin, Manuela Kraljević, Goran Buić i Enco Crnobori kao direktor.

Turističkom vijeću danas je predstavljen i projekt nove obalne šetnice od plaže Bijeca do kampa Kažela.

 

Projektnu dokumentaciju izradio je Studio 92 iz Labina. Nova šetnica bit će dužine 1,4 kilometara, širine tri metra, a šetači će cijelo vrijeme biti nadomak mora. U sklopu šetnice planirana je staza za trčanje nazvana Run with sea, a  šetnica će dobiti i nove sadržaje poput mjesta za rastezanje i zagrijavanje, odmorišta za trkače i šetače, photo point, dječje igralište… Svi postojeći ugostiteljski sadržaji i štandovi bit će zadržani, ali dobit će novo ujednačeno oblikovanje, rekao je Enco Crnobori predstavljajući novi projekt.

Nova šetnica bit će prilagođena turistima, sportašima, djeci i šetačima, i bit će sigurno mjesto druženja i zabave.

U općini Medulin na današnji dan boravi 562 turista, dok ih je  lani u vrijeme strogog lockdowna na isti dan bilo samo 82, rekao je Enco Crnobori direktor Turističke zajednice općine Medulin na sjednici Turističkog vijeća. Od početka ove godine do danas na Medulin Rivijeri ostvareno je 56.981 noćenje ili 44 posto više nego lani u isto vrijeme. Najviše je gostiju stiglo iz Njemačke, Hrvatske i Slovenije.  I iako prošle godine na Medulin Rivieri nije bilo turista kao godinu ranije, u svim mjestima općine održavale su se i uređivale plaže na što je lani utrošeno nešto više od 1,2 milijuna kuna. Kupališta i lučice redovito su se čistile i održavale, kao i sanitarni čvorovi. Za istu namjenu u ovoj je godini planirano utrošiti 1,5 milijuna kuna.

Enco Crnobori izvijestio je također da je Turistička zajednica općine Medulin, a u sklopu priprema za turističku sezonu, sačinila popis iznajmljivača koji se žele cijepiti i dostavila ga nadležnima. Priprema se i uspostava tri punkta na kojima će se gosti koji borave na Medulin Rivijeri moći antigenski testirati na COVID 19.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa