BORIS MILETIĆ:

'U novi mandat svježim idejama i punim srcem'

0

Kandidat za istarskog župana Boris Miletić na konferenciji za medije u Puli predstavio je cjeloviti program '100% Istra' s ključnim projektima za Istru.

- Kroz cijeli program „100% Istra“ stavio sam fokus na napredak i inovacije, od potpune digitalizacije javnih usluga u čemu je Istra već lider, do kreativne ekonomije, potpunog prometnog povezivanja i gospodarskog rasta, kazao je Miletić dodajući i kako program '100% Istra' ističe naše opredjeljenje za ravnomjeran i održiv razvoj Istre, a svojim je politikama progresivan, otvoren i zelen.

- S programom '100% Istra', moj je cilj bio pokazati što sve Istra može, da budemo 100%, u svakom segmentu i u svakom pogledu!, naglasio je kandidat za istarskog župana.

 

Miletić je napomenuo da ne smijemo zaboraviti da se, kao i cijeli svijet, nalazimo u godini obilježenoj koronavirusom. - Nema mjesta strahu. Snaga koju smo pokazali u ovim teškim vremenima je ista ona snaga koja Istru gura naprid! Ta upornost i nepobjediv duh istarskog čovika razlog su zbog kojeg znam da ćemo iz ovoga izaći kao pobjednici i da će Istra nastaviti rasti i napredovati.

Na konferenciji za medije, kandidat za istarskog župana predstavio je 8 ključnih projekata, odnosno politika s kojima kreće u novi mandat. 

U narednom mandatu osigurat ćemo 600 milijuna kuna za programe podrške gospodarstvu te na taj način otvaramo 1.000 novih radnih mjesta. Nastavljamo s izgradnjom i proširenjem domova za starije u Pazinu, Labinu, Buzetu i Puli i dovršavamo opremanja i ekipiranja nove Opće bolnice u Puli.

Posebnu pažnju posvetit ćemo daljnjem razvoju poljoprivrede, gdje imamo u planu povećanje obrađene poljoprivredne površine za 20% te ekološku poljoprivredu za više od 30%.

Nadalje, u idućem mandatu jačat ćemo prometnu infrastrukturu, započet ćemo s modernizacijom istarske željeznice, širimo zračnu luku Pula i sudjelujemo u izgradnji pomorskog putničkog terminala u Puli.

Po pitanju kulture, nastavljamo s obnovom kaštela, jačamo kulturnu produkciju i projekt „Zavičajne nastave“, a kad govorimo o zaštiti okoliša onda nam je cilj dostići 60% recikliranog otpada, a gradimo i moderne sustave za pročišćavanje otpadnih voda i priključujemo 90% kućanstva na odvodnju.

Govoreći o školstvu, kandidat IDS-a je najavio uvođenje jednosmjenske nastave u svim školama u Istri, širenje Sveučilišta Juraj Dobrila i osnivanje Fonda za stipendiranje nadarenih učenika i studenata.

Na kraju, Miletić je kao važno poglavlje svog programa 100% Istra izdvojio digitalizaciju – digitaliziranu javnu upravu i digitalnu transformaciju gospodarstva. - U okviru svakog od poglavlja fokusirao sam se na projekte od posebnog značaja. To su projekti i konkretne politike s kojima krećemo u novi mandat, s novim i svježim idejama, jasnim programom i punim srcem!, istaknuo je kandidat IDS-a za istarskog župana  te zaključio:

- Znam da ćemo ih realizirati sve do zadnjeg, jer vjerujem u našu regiju i naše ljude. Stoga, pozivam sve koji vjeruju u Istru da u nedjelju, 16. svibnja izađu na izbore i glasaju za ljude koji će se boriti da naša krasna zemlja postane još jača i ostane - 100% svoja!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa