općina medulin

Goran Buić i HSU potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima

0
Veselko Gabričević, Verica Vidmar i Goran Buić 
Veselko Gabričević, Verica Vidmar i Goran Buić 

Goran Buić u ime Kandidacijske liste grupe birača i Veselko Gabričević uime Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), a u društvu predsjednice Sindikata umirovljenika podružnice Medulin Verice Vidmar, u Premanturi su potpisali sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima, na osnovu programskih načela i temeljnih opredjeljenja, ciljeva i programa, a sve u cilju ostvarivanja uspješne međusobne suradnje na lokalnim izborima 2021. godine. Time su utvrdili da će na lokalnim izborima u Općini Medulin 2021. godine podržati zajedničkog kandidata za općinskog načelnika, aktualnog načelnika Gorana Buića.

U navedenom Sporazumu stoji kako će u konstituiranju predstavničkog tijela i obnašanju izvršne vlasti zajednički surađivati u skladu sa svojim programima, u duhu i u skladu s odredbama Sporazuma. Također, u postupku kandidiranja odnosno u postupku izbora i imenovanja na dužnosti potpisnici Sporazuma rukovodit će se kriterijima sposobnosti, znanja, radnog i političkog iskustva, te ugleda kandidata u javnosti.

 

Interese i potrebe umirovljenika, na Kandidacijskoj listi Gorana Buića, zastupati će umirovljenica Verica Vidmar, inače predsjednica Socijalnog vijeća općine Medulin, koja je danas također nazočila potpisivanju Sporazuma.

Prigodom današnjeg potpisivanja Sporazuma Buić je medijima izjavio kako će se zajednički zalagati za prava i potrebe umirovljenika općine Medulin, posebice vodeći računa o socijalno ugroženim umirovljenicima, kojima će se putem Socijalnog programa omogućiti dostojanstven život. Nadalje, današnji potpisnici zajednički će se založiti za izgradnju doma umirovljenika na području općine Medulin, čime će se stanovnicima treće životne dobi pružiti kvalitetena skrb po povoljnoj cijeni, obzirom da se Općina Medulin obvezuje sufinancirati smještaj, po kriterijima i u suradnji sa Socijalnim vijećem.

Otvorena, konkretna i tekuća pitanja u vezi ostvarivanja današnjeg Sporazuma rješavat će Odbor od četiri člana, u koji će svaki od potpisnika ovog Sporazuma imenovati po dva svoja člana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa