Poreć

Svjetski dan kretanja obilježen na novom dječjem igralištu

0

Svjetski dan kretanja u Poreču danas je obilježen prigodnim akcijama koje je organizirala Udruga kineziologa Poreč, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Poreča, Zdravim gradom Poreč i Gradom Porečom, a sve na plaži Materada –Sv. Martin.

Ova je jedna od najpopularnijih gradskih plaža, nedavno dobila novo, moderno dječje igralište opremljeno raznim igralima, koje je dodatno oplemenilo ponudu ovog popularnog obiteljskog okupljališta. Dodatni benefit i novost je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama.

Igralište je opremljeno u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) i Gradom Porečom u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, u čemu je HZJZ je osigurao set igrala i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Stoga je i ovo mjesto odabrano, u suradnji s HZJZ za obilježavanje Svjetskog dana kretanja.

Udruga kineziologa stoga je pozvala petnaestak vježbača udruge umirovljenika „Galija Poreč“, nekoliko biciklista Biciklističkog kluba Poreč, te po tri rukometaša iz Rukometnog klupa Poreč i odbojkašice iz Odbojkaškog kluba Poreč, koji su demonstrirali vježbe na obližnjem pješčanom odbojkaškom terenu.

Aktivnosti je obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

- Ulaganje u najmlađe sugrađane jedan je od prioriteta našeg rada. U protekle četiri godine izgradili smo dvije osnovne škole i tri dječja vrtića, a važno nam je i da vrlo veliki broj dječjih i polivalentnih igrališta na našem području održavamo i oplemenjujemo. Od kad smo prije nekoliko godina uredili ovu plažu, vrlo je brzo postala popularno okupljalište svih naših građana i turista, i nastojimo ovaj prostor obogatiti i novim sadržajima za što ugodniji boravak. Zato mi je drago što smo u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, realizirali ovaj projekt i osigurali set igrala i opreme za uređenje i dobili neke nove sadržaje poput klupe za dojilje i prematanje, a sve za provođenje slobodnog vremena djece i obitelji i svih generacija. Kod nas stalno ulažemo u naše najmlađe – hrvatski prosjek je 800 stanovnika po jednom igralištu, dok je u Poreču jedno igralište na svakih 240 stanovnika. Nastavit ćemo s uređenjem postojećih i izgradnjom novih po svim postojećim mjesnim odborima, rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA