'Pazin - Grad u pokretu': otvoreno pomoćno nogometno igralište

0
Na otvorenju pomoćnog nogometnog igrališta u Pazinu
Na otvorenju pomoćnog nogometnog igrališta u Pazinu

„Projekt pomoćnog nogometnog igrališta od strateške je vrijednosti za Grad Pazin, Pazin sport d.o.o., sportske udruge, sve korisnike i građane koji već koriste sportske sadržaje Grada kao i sve buduće korisnike“, započeo je 10. svibnja svoje obraćanje prisutnima gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak istaknuo je zadovoljstvo svakom novom izgrađenom sportskom infrastrukturom, jer se na taj način potiče bavljenje sportom svakog pojedinca. Istaknuo je kako je kroz javne pozive Ministarstvo turizma i sporta u 2021. godini financiralo građevinske zahvate i opremanje 43 sportska projekta u vrijednosti od preko 15 miliona kuna. Izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta bitno će doprinijeti  razvoju vrhunskog sporta i povećati uključenost mladih u organizirane oblike sporta, zaključio je državni tajnik.

Kako bi omogućili nastavak ostvarivanja zapaženih sportskih uspjeha pazinskih sportaša, projekt pomoćnog nogometnog igrališta priveden je kraju. Predmetno područje planira se koristiti kao sportsko – rekreacijska zona za pedagoške sportske programe obližnje osnovne i srednje škole te za rekreacijske gradske sportske programe uključujući lokalna, regionalna i nacionalna sportska natjecanja. Sagrađeno uz postojeći Gradski stadion, uz završnu oblogu od umjetne trave, Grad Pazin sada nudi pogodnosti za igranje nogometa u svim vremenskim uvjetima. Sva oprema koja će se koristit na novoizgrađenom pomoćnom igralištu projektirana je i predviđena na način da udovoljava standardima HNS-a i UEFA-e.

Za izgradnju i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 3,5 milijuna kuna, te je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta, Nogometni savez županije Istarske uz Pazin sport d.o.o.

Darko Raić Sudar, predsjednik Nogometnog saveza Županije Istarske, istaknuo je važnost ovakve infrastrukture za Nogometni klub Pazinska Pazin.

„Izgradnja nove infrastrukture doprinosi boljoj kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, te se time ostvaruje i veća ponuda nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, što će u budućnosti donijeti boljoj ukupnoj slici zdravlja stanovništva“, istaknuo je Krulčić.

Krulčić se u svom kratkom obraćanju zahvalio izvođaču radova, nadzoru i svim donatorima uz čiju pomoć je pomoćno nogometno igralište poprimilo konačni oblik i namjenu. 

„Nakon izgrađenog pomoćnog nogometnog igrališta, Grad Pazin nastavlja graditi sportsku priču „Pazin - Grad u pokretu“ i želi pružiti stanovnicima Pazina cjelokupni Sportsko rekreativni centar. U planu je  i „Rekonstrukcija atletske staze“ koja se izvodi oko nogometnog terena kružno dužine 400 metara. Na 14.500 četvornih metara građani Pazina dobiti će na korištenje prošireno postojeće nogometno igralište s atletskom stazom i borilištima.

Ministarstvo turizma i sporta 15. travnja donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini  te je Gradu Pazinu odobreno 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Grad Pazin nastavlja s ulaganjem u sport i sportsku infrastrukturu, sport je više od samog natjecanja te bitno utječe na razvoj pojedine lokalne sredine, on je način života koji građanima omogućava bolje zdravlje i bolju kvalitetu života“, zaključio je Krulčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa