SUNITA PRODAN BENOLIĆ:

'Sredstva proračuna Umaga rasporediti da se poboljša kvaliteta života građana'

0
Sunita Prodan Benolić, Arden Sirotić, Anja Žužić i Sandi Fabac.
Sunita Prodan Benolić, Arden Sirotić, Anja Žužić i Sandi Fabac.

Grad Umag u prošloj je 2020. godini od planiranih 259 milijuna kuna realizirao samo 160 milijuna kuna. Velik je to raskorak koji je uzrokovan ponajviše utjecajem korona krize, međutim, to nam samo dokazuje koliko je važno jačati gospodarstvo i kreirati nova radna mjesta, istaknula je na konferenciji za medije 10. svibnja u Umagu kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Sunita Prodan Benolić.

Na konferenciji su sudjelovali i kandidat IDS-a za zamjenika gradonačelnika Umaga Sandi Fabac te kandidatkinja za Gradsko vijeće Anja Žužić.

- Unatoč manjem budžetu, sredstva koja ulaze treba rasporediti tako da se poboljša kvaliteta života naših građana, stoga u našem programu imamo niz projekata i mjera kojima ćemo to ostvariti, kazali su predstavnici umaškog IDS-a, dodajući da će alocirati dodatna sredstva za financiranje osnovnog školovanja, omogućiti besplatno parkiranje izvan sezone te urediti parkirališta za stanovnike i goste starog grada.

 

- Oformit ćemo ustanovu Zdravi Grad Umag, koja će brinuti za mentalno i fizičko zdravlje građana, urediti Klub umirovljenika i Centar za mlade, te uvesti transparentne i pravedne kriterije za POS stanove. Povećat ćemo dotacije sportskim klubovima na 5 milijuna kuna, a posebno za veći broj klubova sa najmanjim dotacijama, te naravno, donijeti transparentne i pravedne kriterije raspodjele svih resursa, naglasili su Prodan Benolić, Fabac i Žužić, napomenuvši da:

- Veća sredstva usmjerit ćemo i za poboljšanje uvjeta života naših umirovljenika, koji će osim financijske pomoći, dobiti i tzv. pomoć u kući.

- Ono što danas posebno moramo naglasiti je da planiramo postupno povećanje plaća, odnosno vraćanje materijalnih prava zaposlenika gradskih tvrtki i institucija, gdje god to bude moguće, među kojima su vatrogasci, komunalci i odgajateljice, kojima su nekoliko godina unazad, radi smanjenja osnovice i ukidanja dodataka značajno umanjena primanja.

Zaključili su da „uz racionalizaciju troškova gradske uprave, bolje punjenje proračuna temeljem snažnijeg gospodarstva te reorganizaciju prioriteta, smatramo da se mogu naći dovoljna sredstva za bolji život naših sugrađana.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa