Grad Pula nastavlja s postavljanjem usporivača prometa

0
Usporivači na Partizanskom putu
Usporivači na Partizanskom putu

Budući je sigurnost svih sudionika u prometu ključna stavka u aktivnostima Grada Pule te se kontinuirano provode različite aktivnosti u cilju doprinosa sigurnijem prometovanju vozila i kretanju pješaka na području grada, Grad Pula nastavlja s postavljanje umjetnih izbočina jastučastog oblika i to na više pozicija duž Partizanskog puta i Ulice Veruda.

Slijedom navedenog, danas se započelo s postavljanjem umjetnih izbočina na Partizanskom putu, dok će se duž Ulice Veruda umjetne izbočine jastučastog oblika planiraju postaviti u utorak 11. svibnja 2021. godine, nastavno na završetak rekonstrukcije dotrajale oborinske odvodnje i sanacije kolnika na dijelu Ulice Veruda,  od raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog do Ulice Sisplac.

 

Potrebu postave umjetnih izbočina za smirivanje prometa, uz Grad Pulu, prepoznali su i mjesni odobri Veli Vrh, Veruda, Sv. Polikarp - Sisplac te Postaja prometne policije Pula.

Duž Parzanskog puta umjetne izbočine jastučastog oblika postavit će se na 5 lokacija uz popratne prometne znakove i signalizaciju te dva prometna zrcala  a u Ulici Veruda postavit će se na 4 lokacije uz, isto tako, popratne prometne znakove i signalizaciju, a sve sukladno novoj organizaciji prometa na koju je ishodovana suglasnost MUP-a. Lokacije postave jastučastih usporivača prometa prikazani su u prilozima ovog priopćenja.

Istaknimo da Grad Pula redovito surađuje s djelatnicima nadležne policijske postaje i mjesnim odborima u cilju implementacije rješenja za koja se ocjeni da će pozitivno doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu. U kontekstu navoda napomenimo da su u prethodnom razdoblju, između ostalih aktivnosti,  umjetne izbočine jastučastog oblika postavljene na više lokacija u Stankovićevoj i Rakovčevoj ulici, u Tomainijevoj ulici i Krležinoj ulici, na Kavrerskom putu, te na dijelu Koparske ulice. Mole se svi sudionici u prometu na poštivanje nove organizacije prometa koja će se uspostaviti s ciljem smanjenja rizika nastanka prometnih nesreća.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa