Reagiranje Općine Barban na komentar Nenada Čakića

0
Dalibor Paus
Dalibor Paus

Na komentar glavnog urednika Istarskog.hr Nenada Čakića pod nazivom "Barban jedini u Istri nije iskoristio bespovratna sredstva za novi vrtić i jaslice", reagirali su iz Općine Barban. Reagiranje koje potpisuje načelnik Dalibor Paus, objavljujemo u nastavku.

"U članku pod naslovom: 'Barban jedini u Istri nije iskoristio bespovratna sredstva za novi vrtić i jaslice' kojeg potpisuje novinar Nenad Čakić, a koji je objavljen na portalu istarski.hr iznijeto je niz neistina na koje smo dužni reagirati radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti. Pravom, ali ne potpisanom autoru teksta poručujemo da je žalosno da oni koji su izravno krivi za nemogućnost izgradnje vrtića, koji su na EU fondove prijavili projekt koji se ne može realizirati sada još dodatno politiziraju i nastoje preko leđa djece dobit koji politički poen.

Činjenica je da se od projekta odustalo jer je prava vrijednost izgradnje veća za preko dva puta u odnosu na onu koja je bila od strane pravih autora teksta prijavljena na natječaj, odnosno s 9,2 na 20 milijuna te je sufinanciranje Općine poraslo od 3 milijuna na 13 milijuna, a taj novac Općina jednostavno nema.

Pravom autoru teksta poručujem da bi danas općina imala novi vrtić da su oni koji su u vrijeme prijave na natječaj za sufinanciranje planirali projekt kako treba. Zbog lošeg planiranja, zbog nerealnih i lažiranih troškovnika nismo bili u mogućnosti realizirati ovaj projekt. Općinska uprava sa mnom na čelu spremna je pokazati svu relevantnu dokumentaciju, razgovarati o tome potpuno otvoreno jer je meni to prevažna tema da bi se na ovaj način ona politizirala i koristila za politička prepucavanja preko leđa naše djece", napisao je Dalibor Paus.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA