Ferić o poljoprivredi: Ključna proizvodnja meda, rajčica i mlijeka

1
Danijel Ferić na konferenciji za novinare u Tinjanu
Danijel Ferić na konferenciji za novinare u Tinjanu

Konferenciju za novinare u Tinjanu 7. svibnja održali su Danijel Ferić, kandidat za župana te Goran Hrvatin, aktualni i budući načelnik Tinjana gdje se govorilo o razvojnim projektima u Istri u segmentu poljoprivrede. Pritom su posjetili i OPG Milana Antolovića priznatog i nagrađivanog pršutara iz Tinjana i istaknutog stručnjaka za poljoprivredu koji je Feriću i Hrvatinu pružio podršku. Ferić je istaknuo:

„Razvoj poljoprivrede u Istri ne može se samo svoditi samo na maslinare i vinogradare. Naši uljari i vinogradari su u samom svjetskom vrhu, ali treba poticati i ostale poljoprivredne kulture, kao i stočare koji su u izuzetno teškom položaju. Istra je brend zahvaljujući svojim vrijednim ljudima, među kojima i njenim poljoprivrednicima, ratarima i stočarima, koji doprinose  gastro-prepoznatljivosti Istre, a ne zahvaljujući IDS-ovoj kliki koja nema nikakvu viziju razvoja istarske poljoprivrede. Tri su kapitalna projekta koja ću realizirati kad postanem župan, a to je centar za razvoj pčelarstva u Cerovlju gdje će se proizvoditi istarski med, centar za razvoj mljekarstva u Pazinu gdje će se proizvoditi mlijeko i mliječni proizvodi kravljeg, magarećeg i ovčjeg mlijeka te postrojenje za preradu rajčice u Umagu.", kazao je Ferić.

 

"Sve su ovo hvalevrijedni projekti stopirani od IDS-a jer čelnicima IDS-a, domet gospodarenja zemljištem nije boljitak poljoprivrednika i stočara već u njihovom mešetarenju s prostornim planovima i prenamjenama zemljištima. Uvesti ćemo i poticaje za poljoprivredu, rajčice i druge kulture, za eko proizvodnju, ali i za stočarstvo, za uzgoj junadi i drugih životinja, razvijati sustave navodnjavanja poput onoga u Valturi, a planiramo revitalizirati i našu Ćićariju kroz fond solidarnosti, kao i restrukturirati postojeći fond za razvoj poljoprivrede. Zato 16. svibnja građani Tinjana i Istre imaju jednostavan izbor, Tinjan koji raste i koji se razvija, Tinjan koji gradi nove vrtiće, Tinjan s Goranom na čelu i fer Istra u kojoj će na prvom mjestu biti znanje i stručnost, a ne članska iskaznica“, zaključio je Ferić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa