Valfresco Direkt ponuda

Bogata vinska karta domaćih vinara, među njima i Istrani

0

Valfresco Direkt - online trgovina s dostavom kroz suradnju s lokalnim gospodarstvima ima za cilj ojačati lokalnu proizvodnju i tržišnu poziciju malih proizvođača te im omogućiti širu prisutnost i dostupnost. Istra slovi kao sve prepoznatljivija regija na vinskoj karti svijeta, a Valfresco Direkt u svojoj online trgovini nudi veliki izbor kvalitetnih i vrhunskih vina renomiranih hrvatskih vinara.

Jedan od Valfresco Direkt partnera je i vinarija Dvorac Belaj vina iz mjesta Belaj u istočnom dijelu Istre. Prestižna vina ovih uglednih vinara dio su Valfresco Direkt ponude. Radi se o chateau tipu vinarije, izuzetno rijetkom u Hrvatskoj,  a sav urod dolazi s prostranih 11 hektara vinograda. Vinifikacija, odležavanje te početak distribucije  procesi su koji se odvijaju u podrumu na imanju gdje se trenutno nalazi 25.000 boca vina spremnih kako za goste u Hrvatskoj, tako i za zemlje u regiji. Potencijalna proizvodnja veća je od 80.000 litara, a iza velikog rada stoje tri djelatnika koja vode brigu o vinogradima te pomažu u podrumarenju, zatim enolog, dok o prodaji brine sommelier. U sklopu vinograda na imanju postoji i restoran koji se trenutno koristi kao degustacijska sala te wine shop u sklopu kojega se vikendom mogu kušati vina uz stručno vodstvo sommeliera. Za degustacijski i ugostiteljski dio uključena je obitelj Ivić iz Boljuna koji su ujedno i vlasnici dviju zgrada na imanju dok je sam dvorac na imanju vlasništvo obitelji Belay.

„Zahvalni smo Valfresco Direktu koji je omogućio promociju naših vrhunskih vina koja će zasigurno postati nove zvijezde na istarskom nebu. Veliki trud ulažemo u stvaranje kvalitetnih proizvoda, a pozitivni dojmovi naših kušača i kupaca nam potvrđuju da radimo dobar posao“, izjavio je Josip Orišković, sommelier i prodajni predstavnik Dvorca Belaj.

 

U okviru Valfresco Direkt ponude nalaze se i vrhunska vina vinarije Legovina s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji i najvišim standardima kvalitete. Vinarija Legovina posluje od 1937. godine, odnosno već četvrtu generaciju bavi se proizvodnjom vina. Nalazi se  u mjestu Mekiši kod Kaštelira i njome generacijama uspješno upravlja obitelj Legović. Obitelj je involvirana u kompletan proces proizvodnje, od rada u vinogradu do buteljiranja vina. Obrađuju 12 hektara vinograda gdje je odnos sorti 70 posto bijelih i 30 posto crnih sorti. Dominiraju autohtone sorte dok su ostalo introducirane odnosno svjetske sorte.

„Valfresco Direkt je rezultat jako dobre ideje i vidim ovaj projekt kao budućnost prodaje. To je ono što nama proizvođačima treba – mjesto prodaje naših proizvoda u kojima drugi vode brigu o tome procesu čime mi proizvođači dobivamo vrijeme baviti se svojim poslom, proizvodnjom i manje brinemo o samoj prodaji. Jako smo sretni što smo dio Valfresco Direkt priče“, izjavio je Marko Legović, enolog vinarije Legovina.

Valamar surađuje sa stotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, Slavonije i Dalmacije, s ciljem širenja suradnje na zainteresirane partnere iz svih dijelova Hrvatske. Kroz ovo partnerstvo lokalni proizvođači imaju osiguranu promociju i plasman proizvoda  direktno do krajnjeg kupca koji može biti siguran da dobiva kvalitetne  domaće namirnice i jela pripremljena uz najviše ugostiteljske standarde te Valamar garanciju kvalitete.

Valfresco Direkt dostavljače možete sresti na cijelom području Istre, Rijeke i okolice, te na otoku Krku, pri čemu kupci sami biraju vrijeme dostave svog omiljenog jela – od 11 do 15:30 sati ili od 15:30 do 20 sati, svakoga dana, uključujući nedjeljom i blagdanima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa