BAT i PCR testovi od sada i u rovinjskoj bolnici

0
Ilustracija (foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)

Jedan od punktova za brzo antigensko te PCR testiranje na virus SARS-CoV-2 u Istri organizira se u sklopu Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno. Već od 8. svibnja započeti će se sa zaprimanjem narudžbi za termin testiranja na broj mobitela: +385 91 6333202 ili na e-mail adresu: covidtestiranje@bolnica-rovinj.hr.

Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno od 10. svibnja ove godine počinje sa provedbom testiranja na bolest COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 za sve korisnike koji imaju potrebu za tom zdravstvenom uslugom, dakle za građane i goste Rovinja i okolice prijavljene u sustavu eVisitor, a kojima je to uvjet za povratak u zemlju prebivališta.

 

Kako je u konkretnom slučaju riječ o turistima i građanima koji traže test iz drugih razloga, to Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva navedene postupke. Cijena PCR testa s dostavom rezultata u roku od 24 sata iznosi 375,00 kn, što je približno 50 EUR-a, a cijena brzog antigenskog testa (BAT) s rezultatima u roku od maksimalno 12 sati iznosi 100,00 kn, odnosno približno 14 EUR-a. Namjera Ustanove je ići na minimalnu cijenu kao pomoć lokalnom gospodarstvu, no ista može varirati u odnosu na varijaciju cijene materijala i zaštitne opreme.

Kako bi ubrzali proces, plaćanje navedenih testiranja moguće je izvršiti unaprijed preko eBankinga,  uplatom u gotovini u kunama ili kreditnim karticama. Uzimanje uzoraka biti će organizirano u krugu Bolnice, u za to posebno  predviđenom punktu, svakodnevno, uključujući subote i nedjelje, od 8,00 -15,00 sati, dok će se testiranje vršiti uz obveznu prethodnu rezervaciju termina na broj mobitela: +385 91 6333202 ili na e-mail adresu: covidtestiranje@bolnica-rovinj.hr. Narudžbe za termin testiranja zaprimaju se od subote, 8. svibnja 2021. godine, pa nadalje

„Odabrani modularni pristup testiranju omogućava brzu prilagodbu velikim volumenima testiranja kako bi promptno udovoljili zahtjevima samog stanovništva. Radi bolje organizacije i radi izbjegavanja gužve i čekanja, vrlo je bitno da građani i gosti rezerviraju svoj termin unaprijed, te da ne dolaze prije zakazanog termina. Kako bi izbjegli čekanje, nalaze će gosti dobivati direktno na njihove e-mail adrese. Drugim riječima, potrudili smo se da sistem funkcionira bez trenja“. izjavio je ravnatelj doc. dr. sc. Marinko Rade.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa