Započinje rekonstrukcija Šišanske ceste u Puli

0

Grad Pula realizira još jedan ključan infrastrukturni projekt od iznimne važnosti za građane grada Pule. Uvođenje u posao izvođača radova rekonstrukcije Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje izvršit će se 6. svibnja.

Za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s firmom Cesta sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8.940.504,90 kuna bez PDV-a odnosno 11.175.631,14 kuna s PDV-om.

 

Obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara, od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Temeljem okvirnog sporazuma radovi će se izvoditi u fazama, te je za prvu fazu sklopljen  prvi ugovor  na iznos od 3.320.000 kuna bez PDV-a odnosno 4.150.000 kuna sa PDV-om. Predmet prvog ugovora  je izvođenje onih radova  koji omogućavaju odvijanje prometa, s obzirom da se bliži početak turističke sezone, a to su radovi na izgradnji upojne građevine oborinskih voda te potporni zidovi uz prometnicu, koji se grade u cilju formiranja površine na kojoj će biti izgrađen nogostup.

Ukupno rok izvođenja prema okvirnom sporazumu iznosi 150 dana. Nakon izvođenja radova predviđenih prvim ugovorom, nastavak radova planiran je nakon turističke sezone.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa