izbori za gradonačelnika

U pet gradova u Hrvatskoj bez protukandidata. Ima i jedan istarski

0
Anteo Milos
Anteo Milos

Bit će kako odluči većina! Nema političara koji za prvim postulatom demokracije u nekom trenutku posegnuo nije, a upravo ta većina važna im je, naravno, jer na vlasti ona ih i drži. Bit će kako odluči većina i na idućim lokalnim izborima za koje se kampanje ozbiljno zahuktavaju, ali ne baš svuda, doduše, jer pojedini su kandidati svoje čelne pozicije već osvojili. Kako? Pa jedini su na listi, javlja Večernji.

Znači to da će stanovnici njihovih općina i gradova zaokružiti ili njih ili nikoga, a odluče li apsolutno svi, primjerice, u Ninu 16. svibnja ostati doma, HDZ-ovu Emilu Ćurku za pobjedu će biti dovoljno da jednostavno zaokruži sam sebe. Nije Ćurko, inače gradonačelnik od 2005., jedini takav jer samo jedan odabir imat će i stanovnici Hrvatske Kostajnice, gdje gradonačelnik želi postati Dalibor Bišćan, u Pakracu isto bi to Anamarija Blažević, u Skradinu Antonijo Brajković te u Novigradu Anteo Milos.

 

Kažemo “postati”, ali svi ti HDZ-ovci, s iznimkom Milosa, koji je u IDS-u, čelne pozicije u gradu žele zadržati jer već ih imaju godinama. Jesu li toliko dobri da im se na izborima jednostavno nitko neće suprotstaviti ili se to nikome ne da, ne znamo, a isto bismo se mogli pitati i za čelnike 66 općina u kojima će birači također na listićima moći odabrati po jedno ime. Ukupno je 428 načelnika u Lijepoj Našoj, što znači da ih je nešto više od 15 posto već “osigurano”, piše Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa