grad za sve generacije

Loris Peršurić predstavio četvrtu točku svog programa

0

Kandidat za gradonačelnika Poreča, Loris Peršurić, predstavio je četvrtu od ukupno pet točaka svojeg programa, pod naslovom „Poreč – grad koji brine o svim svojim generacijama.

- Poreč je uvijek bio grad koji je za svoje stanovnike osiguravao kvalitetan socijalni program, grad koji brine o svim svojim generacijama. Primjera radi, u posljednje četiri godine Grad je roditeljima novorođenčadi isplatio novčanu naknadu i iznosu od ukupno 1.000.000 kuna, za sufinanciranje produženog boravka, troškova prijevoza, školskog materijala, stipendije i nadstandardni program škola osigurali smo gotovo 25.000.000,00 kuna, dok je za mamografske preglede, osiguravanje dodatnih timova hitne pomoći, sufinanciranje opremanja OB u Puli u protekle četiri godine uložio gotovo 5.000.000 kuna, rekao je Peršurić.

 

Poreč sufinancira smještaj za 75 osoba u Domu za starije i nemoćne Poreč, poludnevni boravak za 20 osoba i program Hospicij za što se u četiri godine izdvojilo oko 17.500.000,00 kuna, a sufinancira se i dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina s 40 % iznosa police osiguranja, dok se umirovljenicima s nižim prihodima osigurava dodatna financijska pomoć svaki mjesec. Građanima u potrebi redovno se pomaže kroz financijske potpore, tople obroke, pakete pomoći i psiho-socijalnu podršku.

- Iako imamo mnogo nadstandarda, zbog kojih je Poreč dvije godine zaredom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, vjerujemo da imamo još prostora za poboljšanje, dodatne mjere pomoći i podršku, rekao je Peršurić te nabrojio prioritete za iduće četiri godine:

1. Realizirat ćemo projekt proširenja Doma za starije i nemoćne i povećati njegove kapacitete za 50%
2. Osigurat ćemo organizaciju „dnevnih boravaka“ za starije sugrađane u mjesnim odborima
3. Pomoć u kući za starije osobe - organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene, obavljanje različitih popravaka i servisa u kući te organiziranje pomoći na principu „Telefona za starije“
4. Nastavit ćemo pomagati građanima u socijalnoj potrebi kojima je najteže iznad standarda države
5. Nastavit ćemo financirati troškove zdravstvene njege za teško bolesne, a koje se ne može se ostvariti na teret HZZO-a
6. U suradnji s resornim Ministarstvom koje upravlja uredima, preselit ćemo urede državne uprave (HZZO, HZMO, HZZ) u pristupačnije prostore

- „Realan sam i nisam od onih koji će obećavati nešto što možda nije u našoj ingerenciji. Ali zato mogu obećati da će Poreč biti i ostati grad u kojem se sretno živi, odrasta i dostojanstveno stari, jer su svi su naši projekti posvećeni upravo tome – brizi o svim našim sugrađanima – od rođenja do starosti. Znam da to Porečani osjete i prepoznaju. Zato idemo svom snagom naprijed.“ zaključio je kandidat za porečkog gradonačelnika, Loris Peršurić, predstavljajući treću točku svog programa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa