Puh Belci: Za 4 godine Pula će biti još uređenija

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

Došao je trenutak da nam uređenje grada može biti jedan od top prioriteta. Gospodarstvo, radna mjesta, vrtić, škole, su sigurno i dalje ključni, pogotovo u ovoj situaciji. Ali, paralelno s njima u fokusu od sad mora biti i uređenje Pule!, istaknula je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na predstavljanju posljednje programske točke, koja se odnosi na uređenje grada. 

- Kad riješite temelje, infrastrukturu, na čemu je je bio fokus prošlih godina, onda na red dolazi uljepšavanje!“, istaknula je Elena Puh Belci, dodajući:  

- Želim da uz Pulu u svakom vodiču piše 'moderna, uspješna i predivna'. Pula je grad s karakterom koji je impresionirao brojne umjetnike, od Luciana Pavarottija do Đorđa Balaševića. Te naše prekrasne vizure i arhitekturu moramo urediti tako se njima možemo još više ponositi. Za četiri godine, Pula će biti još uređeniji i ljepši grad nego što je danas. I slobodno me uzmite za riječ! 

Pri tom, kazala je kandidatkinja IDS-a, u teme koje se tiču uređenja grada nastojati će što više uključivati građane, kroz e-konzultacije i druge kanale. 

Puh Belci je najavila uređenje više od 100 novih fasada, posebno u centru grada. Naglasila je da je intenziviranje aktivnosti na uređenju starogradske jezgre jedan od njezinih prioriteta u budućem razdoblju. - Pokrenut ćemo promptnu obnovu građevina u kojima je grad jedini vlasnik te ćemo revidirati kriterije za sufinanciranje i povećati financijsko sudjelovanje grada. 

 - Nakon što smo uredili kompletnu infrastrukturu „pod zemljom“ nastavljamo s „make overom“ naših Giardina i Kandlerove. Pri tom ćemo uključiti i građane, a uz pomoć struke doći ćemo do konačnog rješenja uređenja. Uspostavit ćemo, najavila je Puh Belci, pješački kontinuitet od Zlatnih vrata prema Areni koji danas, gotovo redovito, završava na Trgu Forum. Nakon što smo uredili Prolaz Sv. Teodora, planirano uređenje Kandlerove ulice što je logičan nastavak u podizanju urbanog standarda, ali i u smislu uvođenja novih i oživljavanja postojećih sadržaja.

Puh Belci je također najavila nastavak uređenja kupališta Stoja, Valkane, Mornar i Valovine te dodatno uređenja Lungomare. U planu je, kazala je Puh Belci, i izgradnja nove pješačke i biciklističke staze od Puntižele do Verudele. Posebno pažnju ćemo posvetiti uređenju gradske tržnice, koji će postati novi urbani prostor grada. - Uz novu gastronomsku ponudu, tržnica će postati novi dnevni boravak Pule, okupljalište Puležana i naših gostiju, naglasila je Puh Belci te je za kraj najavila i uređenje Huguesovog parka i Parka kralja Petra Krešimira IV. 

Za kraj, poručila je da ovaj ciklus programskih predstavljanja zaključuje upravo temom uređenja grada, jer joj je izuzetno stalo da se napravi veliki iskorak u tom segmentu. - Projekte koje sam predstavila tek su početak i nećemo se zadržati samo na njima!, zaključila je Elena Puh Belci. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa