10 točaka za Poreč

Loris Peršurić predstavio listu IDS-a za Gradsko vijeće Poreča

0

Kandidat za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić, ujedno i nositelj kandidacijske liste za gradsko vijeće IDS-a predstavio je 3. svibnja članove kandidacijske liste i 10 točaka za Poreč za iduće četiri godine. Loris je naglasio kako članovi liste imaju volju, želju i ljubav za Poreč koji će nastaviti ići svom snagom naprijed.

- U protekle četiri godine u našem su Poreču realizirani generacijski projekti na koje sam, prije svega kao Porečan, a onda i kao gradonačelnik, izuzetno ponosan. Izgradili smo novu osnovnu školu Finida i novu osnovnu školu u Žbandaju, čime smo realizirali naš dugoočekivani san da djeca polaze nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni. Izgradili smo ukupno tri nova vrtića s jaslicama u Žbandaju, Dračevcu i Velom Maju, kako bi svako naše dijete imalo svoje mjesto u vrtiću. Uredili smo i vratili građane na našu gradsku rivu, nastavili s projektom dovođenja kanalizacije u sva porečka naselja, kao i izgradnju pročistača, a aktivno smo radili i na obnovi prometnica – dovršili smo porečku zaobilaznicu u punom profilu, obnovili neke od najfrekventnijih prometnica i pokrenuli projektiranje međuzaobilaznice koja će spojiti Gornje Špadiće s Osnovnom školom Finida i Facinkom. Tijekom četiri godine, do pojave epidemije koronavirusa, broj novih, cjelogodišnjih radnih mjesta stalno je rastao, a zahvaljujući jednom od najkvalitetnijih socijalnih programa u Hrvatskoj i brizi o svim generacijama Porečanki i Porečana – od rođenja do duboke starosti, Poreč je dvije godine zaredom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj. Svoj rad temeljit ću, kao i do sad, na suradnji s građanima, otvorenosti i dostupnosti, te 10 glavnih točaka na čemu će se temeljiti rad mojega tima i mene.”

 

Kandidat za zamjenika gradonačelnika je dosadašnji Peršurićev zamjenik, dr.sc. Elio Štifanić, doktor znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, a nedavno, završetkom specijalističkog studija prava stekao je i titulu sveučilišnog specijalista financijskog prava trgovačkih društava te je kao zamjenik gradonačelnika bio aktivan na području javne nabave, revizije i prijave projekata.

- Ljudi koji su sa mnom na listi mladi su, puni ideja, uključeni u svakodnevni život našega Poreča u različitim sferama. Među nama ima osoba koje se bave poljoprivredom, turizmom, ugostiteljstvom, obrazovanjem, oni su poduzetnici i obrtnici. Svatko će od njih kroz svoju perspektivu pomoći da postanemo još kvalitetniji grad za život, grad koji brine o svim svojim generacijama, grad koji je lider. To su partneri od povjerenja u realiziranju i dovršavanju kapitalnih projekata za naš grad i sve Porečane", rekao je Peršurić i naglasio kako su se zalagali za jednaku zastupljenost svih područja grada, gradskih i prigradskih naselja, zastupljenost žena je na razini 40%, a vodila se briga i o kontinuitetu te novim licima.

Na listi se, uz Peršurića kao nositelja, nalaze Adriano Jakus, Nensi Beato Baturić, Zoran Rabar, Eugen Stanissa, Michela Bravar Kovačić, Dejvid Lakošeljac, Azra Brođanac, Andrea Crevato, Gordana Šušlljik, Karla Žužić, Roland Kosinožić, Toni Diklić, Marina Pacenti i Luka Simonetti.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić naveo je i 10 točaka, na kojima će temeljiti svoj rad :

• Proširenje Doma za starije i nemoćne osobe Poreč
• Uređenje područja Peškere – donošenje Urbanističkog plana uređenja za to područje u suradnji s građanima
• Dovođenje kanalizacije u sva naša naselja i dovršenje izgradnje pročistača
• Pokretanje usluge brige o starijima u njihovom domu i dnevnog boravka po mjesnim odborima te nastavak sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima
• Nastavak uređenja starogradske jezgre te obnove Marafora i Eufrazijeve bazilike
• Projektiranje treće nove osnovne škole u Novoj Vasi i obnova Gornjeg vrtića te stalno ulaganje u socijalne i zdravstvene programe
• Ulaganje u prometnu infrastrukturu i obnovu lokalnih cesta
• Dovođenje mreže brzog interneta (optike) u sva kućanstva na Poreštini
• Dovršetak izgradnje nogometnog kampusa
• Nastavak uređenja gospodarskih zona, uz privlačenje investicija i otvaranje cjelogodišnjih radnih mjesta

- To je osnova budućeg razvoja i perspektiva koju možemo ostvariti u našem gradu. Imam tim, konkretan program i snagu nastaviti s projektima koji će rezultirati još većim napretkom i jednakim razvojem svih mjesnih odbora. Vjerujem da skupa to možemo ostvariti, jednako kao što vjerujem da se rad, trud i poštenje uvijek isplate. Poreč će se nastaviti sigurno razvijati, biti kvalitetno mjesto za život i uvijek ćemo misliti o svakom svom stanovniku. Zato vas pozivam da izađete na lokalne izbore i podržite listu IDS-a na kojoj sam nositelj i mene kao kandidata za gradonačelnika, a ja ću i dalje nastaviti raditi za sve vas istim tempom – svom snagom naprijed!”

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa