Evo kako su Umageži proslavili Praznik rada (foto)

0
Veselo društvo iz Umaga roštiljalo je kraj plaže 'Zlatorog'
Veselo društvo iz Umaga roštiljalo je kraj plaže 'Zlatorog'

"Zlatorog" Umagežima i Slovencima, Umag turistima. Tako bi se ukratko mogla opisati slavljenička podjela koju smo na Praznik rada zatekli na našem putu u najsjeverniji kutak istarske obale.

Popularno umaško roštiljališe u Svetom Pelegrinu, popularnije po nazivu "Zlatorog", bilo je načičkano grupicama dobro raspoloženih djevojaka i mladića koji su slavili Prvi svibanj. Bilo je i podosta Slovenaca koji borave u obližnjim smještajnim objektima, biciklista, ali i berača šparoga. Kamini s roštiljima i klupice koje je nedavno Grad Umag dao postaviti pokazali su se kao pun pogodak, jer nismo vidjeli nijednog neiskorištenog.

U napuštenom restoranu je također bila slavljenička atmosfera, tamo su bile tri grupe 'partijanera' na sigurnoj epidemiološkoj udaljenosti. Slušao se techno, ali i druge vrste muzike.

 

U samom Umagu, vidjeli smo turiste na rivi, šetalištu Moela i u centru, domaće u šetnji s psima, ali i umirovljenike koji su uživali u tišini i miru. Među njima je bio i 84-godišnji Mario Kozlović koji je uživao ispred svoje garaže.

"Već sam u godinama i mislim da se nekad Međunarodni praznik rada 1. maj mnogo više poštivao. U današnje vrijeme nažalost sve trgovine i marketi moraju raditi", kazao nam je Mario Kozlović. Što smo snimili u Umagu i okolici pogledajte u galeriji. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa