DANIJEL FERIĆ U PAZINU:

'Građanima nudimo uvid svih stavki javnih financija i referendume'

0
Boris Demark, Danijel Ferić i Jadranka Mrak
Boris Demark, Danijel Ferić i Jadranka Mrak

Danijel Ferić, kandidat za župana te Boris Demark, kandidat za gradonačelnika Pazina i njegova zamjenica Jadranka Mrak održali su 30. travnja konferenciju za novinare gdje se govorilo o transparentnom upravljanju javnim novcem i lokalnim referendumima u Istri te o pazinskim razvojnim projektima.

Ferić je istaknuo: „Kreirat ćemo besplatnu aplikaciju putem koje će svi građani imati će uvid u isplate iz Proračuna Istarske županije koji iznosi 1.619.600.000 kuna, uključujući isplate pravnim i fizičkim osobama, kao i troškove poput, primjerice, dnevnica ili reprezentacije svih zaposlenika Županije. Aplikacija će se koristiti i za sve županijske tvrtke i ustanove. Također, uvesti ćemo i participativno budgetiranje pri izradi proračuna istarske županije. A o svim županijskim poduzećima i ustanovama raspravljati će se u žaupanijskoj skupštini kako bi cjelokupna javnost znala čime se bave, kako doprinose javnom interesu i kako uopće posluju. Kad su u pitanju lokalni referendumi omogućiti ćemo izjašnjavanje građana i građanki o svim relevantnim pitanjima vezanim za našu regiju. Teme poput 100-godišnjih koncesija na plažama i drugim javnim dobrima ili nametnuti projekti poput ŽCGO Kaštijun koji su štetni za zdravlje građana i okoliš, zaslužuju da se i građane pita za mišljenje.“

 

Prije govora Borisa Demarka, Ferić se osvrnuo i na aktualne projekte s pazinštine, u ingerenciji županije, za koje će se založiti kao župan.

„Drago mi je da se započelo s izgradnjom doma za umirovljenike, doduše prigodno par dana pred lokalne izbore, ali problem naših sugrađana treće životne dobi u Istri je gorući. Neprihvatljivo mi je da se u najvećem istarskom gradu Puli mjesto u domu čeka nevjerojatnih 4.000 dana, a primjerice u Umagu svega 5 dana. Zato će županija nastaviti sa sufinanciranjem ovog važnog kapitalnog projekta jer građani pazinštine to zaslužuju i predugo su to i čekali“, istaknuo je Ferić.  

Govoreći o pazinskom temama, Boris Demark je istaknuo kako je pazinski SDP prije 4 godine predlagao izgradnju doma koji se tek sada počinje graditi.

„Sloganom 'ZA promjene' želimo poručiti kako želimo transparentnu javnu upravu, promoviranje socijaldemokratskih i zelenih politika u gradu Pazinu, revitalizacija starogradske jezgre, poticanje malog i srednjeg poduzetništva, nastavak započetih projekata, ali bez klijentelizma, nepotizma i privilegija bilo koje vrste“, zaključio je Demark.

„Ulaganje u kulturu, obrazovanje, sport i turizam te veća suradnja s udrugama civilnog društva su projekti za koje ću se zalagati u svom djelovanju kao Borisova zamjenica. 16.5. pazinjanke i pazinjani izađite i glasajte ZA promjene.“, istaknula je Jadranka Mrak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa