Renato Krulčić predstavio posljednji od pet poglavlja svog programa

0
Renato Krulčić
Renato Krulčić

Kandidat za gradonačelnika Grada Pazina, Renato Krulčić, predstavio je posljednji od pet poglavlja svog programa pod nazivom „Nove tehnologije za bolju učinkovitost i 100% transparentnost gradske uprave”.

Program je predstavio na simboličan način, online, putem facebook live platforme, kao jednim od alata pomoću kojeg će nastaviti komunikaciju s građanima, kao što je to, kao aktualni gradonačelnik, činio i do sada.

Na samom početku predstavljanja, Krulčić je istaknuo kako ovo poglavlje programa ima izniman značaj upravo iz razloga što se odnosi neposredno na rad gradske uprave te dodao kako mu je bila iznimna čast prije dva dana upravo o ovoj temi govoriti na  7. LIDER #smartcity konferenciji.

 

Cilj prvog dijela ovog poglavlja programa, pojasnio je Krulčić, je potpuna transparentnost, brža i kvalitetnija komunikacija s građanima te povećana dostupnost usluga gradske uprave.

- Nastavit ćemo raditi na maksimalnoj transparentnosti i uključivanju građana u rad gradske uprave, istaknuo je Krulčić te pojasnio kako će kroz projekt „Pazin – otvoreni Grad“ građani imati potpuni uvid u proračun grada i vidjeti svaki račun i svaki trošak koji grad snosi.

- Cilj je još više ubrzati digitalizaciju kroz novu platformu, gdje će biti dostupna sva prostorno-planska dokumentacija  i dodao kako će putem platforme građani moći preuzeti e-obrasce te istovremeno učitavati privitke te pratiti status predmeta.

Krulčić je najavio detaljnu prilagodbu pristupačnosti postojećih i budućih sadržaja internetskih stranica kako bi svaka informacija bila dostupna i čitljiva i osobama s invaliditetom.

- Razvijat ćemo dvosmjernu komunikaciju implementacijom digitalnog asistenta na službenom viber kanalu „Moj Pazin“, kazao je Krulčić i pojasnio kako će vrednovanjem poticati komunikaciju građana i gradske uprave, kao i sudjelovanje građana u kreiranju javnih politika.

- Unaprijedit ćemo sustav upravljanja gradskom imovinom, na način da ćemo donijeti Strategiju upravljanja gradskom imovinom i ustrojiti registar gradske imovine, naveo je Krulčić predstavljajući program te naglasio kako je to način da se u budućnosti učinkovito aktivira neiskorištena imovina i aktivno potakne rješavanje problema zemljišnih knjiga.

Krulčić je istaknuo kako je važan dio programa nastavak proaktivnog razvoja projekata kako bi se osigurala što veća sredstva iz EU fondova i drugih vanjskih izvora financiranja.

- Projekt KulTourSpirit u sklopu kojeg se planira uređenje multimedijalnog centra Istarskih priča u Kaštelu, uređenje ulaznog prostora i recepcije muzeja, instalacije u prostoru te signalizacijske i interpretacijske table u starom dijelu grada – uređenje Muzeja na otvorenom, statička sanacija i dekorativno osvjetljenje Zvonika, projekt izgradnje Autobusnog kolodvora i pripadajućeg prometnog rješenja, nastavak projekta Pomoćnici u nastavi, projekt Sportski centar, koji sadrži uređenje stadiona i atletske staze, izgradnju odbojkaškog igrališta, uređenje košarkaškog igrališta, izgradnja skate parka i vanjske penjačke stijene, rekonstrukcija i dogradnja donjeg vrtića i osnovne škole u Pazinu i Trvižu, Izvaninstitucionalna skrb o starijima, rekonstrukcija odmarališta Špadići, Izgradnja novih parkova i rekonstrukcija te modernizacija postojećih, Sustav odvodnje središnje Istre te Cestovna infrastruktura, samo su neki od strateških projekata koji su potpuno ili u cijelosti financirani ili će biti financirani sredstvima EU, kazao je je Krulčić te istaknuo kako su osnovni prioriteti na razini Europske unije definirani kroz ciljeve: Pametnija, Zelenija, Povezanija i Solidarnija Europska unija, te kako Grad Pazin upravo u tom smjeru priprema svoje projekte.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa