Poreč obilježava Dan grada sjednicom i dodjelom Povelje 30. april

0

Poreč 30. travnja obilježava Dan grada i 76. obljetnicu Dana oslobođenja. Sukladno epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi, Dan grada obilježit će se svečanom sjednicom Gradskoga vijeća i dodjelom nagrade „Povelja 30. april“ u zatvorenom krugu. Na sjednici će uz predstavnike Grada, sudjelovati predstavnik Županije, istarskih gradonačelnika i UAB-a te dobitnici gradske „Povelje 30. april“ i zahvalnica.

Ranijom odlukom Gradskog vijeća prihvatio se prijedlog gradonačelnika Lorisa Peršurića te su dobitnici ovogodišnje „Povelje 30.april“ humanitarci Denis Bernobić i Adriano Ukušić, koji su bili jedni od organizatora i predvodnika konvoja humanitarne pomoći za područja nastradala u potresu.

 

Prije početka sjednice, predstavnici Grada položit će vijence na spomeniku pokraj gradske palače u čast svima onima koji su dali svoje živote za našu slobodu.

- Iako zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati brojna događanja povodom Dana grada kao ranijih godina, Poreč će svoj dan obilježiti kako i treba – uz zahvalu svima onima koji ga čine lijepim mjestom za život. Cari Parenzani, dragi Porečani – sretan vam Dan grada Poreča-Parenzo!., čestitao je gradonačelnik Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA