SUNITA PRODAN BENOLIĆ:

'Javne rasprave moraju postati praksa'

0
Sunita Prodan Benolić Zlatan Varelija
Sunita Prodan Benolić Zlatan Varelija

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Umaga Sunita Prodan Benolić je na konferenciji za medije u Juricanima govorila o problemu mjesnih odbora u Umagu. Tom je prigodom istaknula da „na području Grada Umaga - Umago mjesni odbori ne postoje već više od dvije godine, jednostavno izbori nisu nikad raspisani, unatoč našim pitanjima na gradskom vijeću!“

- Građani su zakinuti za zakonsko pravo sudjelovanja u lokalnoj samoupravi, ne pita ih se i ne sluša ih se kad se odlučuje o budućnosti njihovih naselja, a time se povećava opći dojam netransparentnosti i nedemokratičnosti gradske uprave.

- Stanovnici nekog naselja najbolje znaju koje su im potrebe i prioriteti, stoga ćemo nakon lokalnih izbora, u najkraćem roku raspisati i izbore za mjesne odbore, kazala je Prodan Benolić dodajući da „javne rasprave, tribine i zborovi građana moraju postati redovita praksa, a ne samo zakonska obveza. Također ćemo vratiti stručne odbore kao radno tijelo gradonačelnika.“

 

U cilju poboljšanja rada gradske uprave, naglasila je kandidatkinja za Umag, napravit ćemo aplikaciju za transparentnost proračuna kako bi građani mogli imati uvid u račune i transakcije Grada i gradskih tvrtki i ustanova. Uvest ćemo sustav ocjenjivanja rada svih službenika, te urediti gradsku upravu na jednoj lokaciji tako da doista postane servis u službi građana.

- Brojne potrebe mjesnih odbora uvrstili smo u svoj program, između ostalog, infrastrukturne projekte kao što su početak izgradnje zaobilaznice Savudrija, uređenje gradske tržnice, modernizaciju luke za potrebe ribara i prihvat jahti, rekonstrukciju vrtića u Moeli, uređenje prostora za jednu do dvije vrtićke skupine u Juricanima, izgradnju desetak stanova za prioritetne potrebe (liječnici, nastavnici, policajci), te već najavljeno uređenje starogradske jezgre. Poseban naglasak stavit ćemo na dodatna ulaganja u gotovo zanemarena vangradska naselja, kako bi se uravnotežio razvoj sela i grada, istaknula je Prodan Benolić.

IDS Umag na ove izbore izlazi pojačan koalicijom sa Istarskom strankom umirovljenika, ponajviše iz razloga što se naši ciljevi i programi podudaraju. Na našoj listi bit će i predsjednik umaškog ogranka, g. Zlatan Varelija, zaključila je kandidatkinja IDS-ISU za gradonačelnicu Umaga Sunita Prodan Benolić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa