655 boris 970
664 fm baner t
stolovi, klupe i betonski kamini

Sveti Pelegrin u Umagu: Postavljeno 7 piknik punktova

0

Nakon pomalo sramežljivog i prohladnog početka proljeća, sunce je konačno zasjalo nad Umagom te privuklo brojne Umažanke i Umažane na zajedničko druženje u prirodi.

Tako su novopostavljene piknik zone ovog vikenda, od samih jutarnjih sati, vrvile posjetiteljima i sugrađanima željnih svježeg zraka i odmora uz šum valova i dječji smijeh. Brojne su obitelji i prijatelji iskoristili prekrasno proljetno vrijeme za boravak u prirodi, uz pripremu slasnih mesnih i ribljih specijaliteta s roštilja.

Na omiljenoj livadi uz more, u blizini buduće Umaške promenade, postavljeno je prvih 7 piknik punktova sa stolovima, klupama i vrtnim betonskim kaminima za roštiljanje raznih dimenzija. Tu su i posebne bačve za odlaganje pepela nakon korištenja, kao i kontejneri za smeće. Sugrađanima su na raspolaganju i gradele, koje je moguće preuzeti u Komuneli svakog radnog dana od 8 do 13 sati.

Korištenje piknik zona je potpuno besplatno, no ovim putem svakako apeliramo na svjesnost građana da odlažu smeće u za to predviđene kontejnere, a koji su postavljeni tik uz zonu te da čuvaju prirodu i javne površine za dobrobit cijele zajednice koja će ih koristiti. Ubrzo će biti postavljen i sustav video nadzora, čime će se povećati i sigurnost u samoj zoni.

Područje Svetog Pelegrina tako polako poprima konture prave zone za rekreaciju te će, uz piknik zone i već postojeće sadržaje poput terena za odbojku na pijesku i budućeg terena za mali nogomet, građanima nuditi prekrasnu šetnicu i još jednom potvrditi status oaze obiteljskog druženja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA