Kandidat IDS-a za načelnika Kanfanara:

'Kanfanar ima ogroman potencijal, iskorak je na nama!'

0
Ivica Pokrajac
Ivica Pokrajac

Kandidat za načelnika Općine Kanfanar Ivica Pokrajac nakon objave svoje kandidature predstavio je 26. travnja još nekoliko okosnica svojeg programa kako bi žiteljima Općine Kanfanar približio svoje ideje i stajališta.

Na samom početku Pokrajac je istaknuo sve veći značaj sporta u okviru turizma i široki spektar aktivnosti povezanih s prirodom te da nit vodilja uspjeha leži u razvoju brenda sportskog turizma, poglavito cikloturizma i lovnog turizma, ali isto tako konstatira da treba pokrenuti transformaciju i udariti temelj kulturnom turizmu uz valorizaciju Dvigrada i Limskog kanala.

- Proces izgradnje turističkog brenda je dugotrajan i zahtjevan, ali i višestruko isplativ, istaknuo je Pokrajac poručivši da je važno znati koje su aktivnosti i destinacije glavni nositelji turističke ponude i po čemu se destinacija može razlikovati od ostalih.

- Naša se općina itekako može razlikovati od ostalih krećući od doživljaja samog Dvigrada koji je drugačiji, nezaboravan i vrijedan posjeta kao i ostatak kulturno-povijesnih znamenitosti Kanfanara i Kanfanarštine.

Želi pokrenuti novi zamah, kaže Pokrajac, potaknuti domaći turizam, stvoriti prepoznatljivost te obogatiti turističku ponudu. Na taj bi se način obuhvatile i strateške i taktičke aktivnosti. Napomenuo je kako želi pridodati posebnu pažnju poljoprivredi, razvojem poljoprivrednih gospodarstava preko subvencioniranja nabavke sadnica, analize zemljišta te edukacije poljoprivrednika.

 

Na ovaj bi se način stimulirao razvoj gospodarstva kroz plasman proizvoda naših proizvođača te samim time i proširila turistička ponuda.

Nadalje, osnivanjem EKO tržnice proizvodi naših poljoprivrednika puno će lakše dolaziti do krajnjih korisnika, a svojim će kupcima moći ponuditi proizvode po proizvođačkim cijenama. U programu liste IDS-a za Općinsko vijeće ima još mnogo planova i zadanih ciljeva koje želimo u suradnji s našim sugrađanima nadograđivati i implementirati u budućem razdoblju. Uspješnijim odnosima sa susjednim Općinama i gradovima težit ćemo razvoju Kanfanara i Kanfanarštine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa