Anteo Milos kandidat IDS-a za gradonačelnika Novigrada

0
Anteo Milos
Anteo Milos

Anteo Milos kandidat je IDS-a za gradonačelnika Grada Novigrada, odlučeno je jednoglasnom odlukom na posljednjoj sjednici Predsjedništva IDS-a.

Tom je prigodom, predsjednica novigradskog IDS-a Ivana Špadijer istaknula je da s velikim zadovoljstvom novigradski IDS kandidira Antea Milosa za čelnu poziciju grada. “Ponosni smo što se Novigrad-Cittanova redovno nalazi na samom vrhu u RH po mnogim kriterijima društvenog standarda i razvoja. To dugujemo našim vrijednim sugrađanima, ali i politikama gradske uprave. Sigurni smo da Anteo predstavlja, zbog svega što je dosada učinjeno, svog velikog iskustva i predanosti poslu, garanciju napretka za daljnji razvoj našeg grada.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Novigrada-Cittanova Anteo Milos zahvalio se na podršci te naglasio da je u politiku ušao zbog ljubavi prema svom gradu i zajednici, a entuzijazam i energija za novi iskorak za sve Novigrađane trajna su konstanta u njegovom radu. - Odlučio sam se za ponovnu kandidaturu jer smatram da su dosadašnje iskustvo i velika privrženost prema zajednici u kojoj živim najbolja kombinacija za uspjeh u ovim tako specifičnim i izazovnim vremenima. Nadam se da će moje sugrađanke i sugrađani prepoznati dosadašnji trud i rezultate te mi ponovo ukazati svoje povjerenje uvjeren da jedino zajedničkim angažmanom možemo biti uspješni u realizaciji značajnih projekata koji su pred nama, kazao je Milos, dodajući:

- Realizirali smo mnoge važne projekte, poput Muzeja Lapidarium, gradske knjižnice, sportske dvorane, pročistača otpadnih voda, a i sama rekonstrukcija starog kina u multimedijalni centar je u završnoj fazi. Veseli me što će se upravo tim projektom mještanima ponuditi mjesto u kojem će uskoro moći uživati u predstavama, kinu, radionicama, tečajevima i drugim raznim društvenim događanjima i aktivnostima.

 

- U ovoj tako specifičnoj godini veliki je izazov planirati i ostvarivati nove projekte, napomenuo je Milos, koji međutim ima jasnu viziju kako nastaviti daljnje razvijati Novigrad. 

- U narednom mandatu ulazimo s velikim planovima, kojim ćemo zaokružiti i ispuniti potrebe naših sugrađana i našeg predivnog grada. U tom kontekstu želim posebno naglasiti dogradnju dječjeg vrtića 'Tičići' i 'Girasole', izgradnju Talijanske osnovne škole, uređenje starogradske jezgre i opločenje Velikog Trga, komunalne lučice u Dajli, Muzeja ribarstva i mora, dogradnju sustava pročišćavanja otpadnih voda na 3. stupanj te infrastrukturno opremanje i rekonstrukcija Ceste Kontese.

Nadalje, naveo je Milos, planiramo i uređenje Bike staze i državne ceste Stancija Roželo – Antenal, proširenje poslovne zone' Vidal', spajanje kanalizacijskog sustava na naselje Kršin, navodnjavanje poljoprivrednih površina te nastavak programa poticane stanogradnje sa sufinanciranjem kamatne stope za mlade prilikom kupnje prve nekretnine.

Podsjetimo, Anteo Milos rođen je u Kopru 1969 godine. Školovao se u Ljubljani na Fakultetu za računalstvo i informatiku, a potom je 2015. u Zagrebu završio Master of business administration (MBA). Gradonačelnik je Novigrada od 2003. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa