Jurić o programu Pazin, zdrav i aktivan grad

0
Kristina Jurić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Pazina
Kristina Jurić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Pazina

Kristina Jurić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Pazina, predstavila je 23. travnja, treći od pet poglavlja predizbornog programa „100% PAZIN“ pod naslovom „Zdrav i aktivan grad“. Nastavak podrške programima i aktivnostima, koji se bave zaštitom fizičkog i mentalnog zdravlja u suradnji sa Savjetovalištem za prehranu, Savjetovalištem za spolno zdravlje mladih te Savjetovalištem za brak i obitelj, temelji su ovog poglavlja programa, naglasila je na samom početku Kristina Jurić i dodajući kako je također, cilj podržati zdravstvene ustanove u projektu unaprjeđivanja dijagnostike, primarne zdravstvene zaštite, stacionarne skrbi i hitnih intervencija te pokretanju Centra za dijagnostiku.

- Kada govorimo o sigurnosti, razvijat ćemo racionalan i učinkovit sustav civilne zaštite koji osigurava uspješno izvršavanje mjera i aktivnosti civilne zaštite, kazala je Jurić dodajući kako će se, u cilju smanjenja rizika od izvanrednih događaja i velikih nesreća, organizirati osposobljavanje, opremanje i uvježbavanje operativnih snaga civilne zaštite.

 

Govoreći o sportu, naglasak je stavljen na unapređenju sportske infrastrukture kroz nove projekte, ali kako će velik dio aktivnosti biti usmjeren i na poticanje građana na uključivanje u sportske i rekreativne programe.

- Nastavit ćemo s uređenjem sportske zone pored nogometnog igrališta, rekonstrukcijom atletske staze, izgradnjom odbojkaškog igrališta, uređenjem košarkaškog igrališta te izgradnjom skate parka i vanjske penjačke stijene, navela je Jurić i dodala kako je plan izgraditi multifunkcionalno igralište u Ježenju te na području mjesnih odbora uz igrališta razvijati i opremiti zelene oaze namijenjene druženju svih generacija na otvorenom.

Mladi su također važan segment ovog dijela programa, istaknula je Jurić.  - Poticat ćemo još aktivnije uključivanje mladih u lokalnoj zajednici nastavkom provođenja  građanskog odgoja u Osnovnoj školi, kazala je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, dodajući kako je jednako važan cilj poticati jačanje djelovanja Savjeta mladih Grada Pazina te će se u tom smislu nastaviti s aplikacijom grada za titulu „Grad za mlade“.

Dodala je kako će se u cilju poticanja volontiranja, u suradnji s udrugama, organizirati edukacije o volontiranju za građane i poduzetnike te javne akcije o važnosti volontiranja, suradnje i umrežavanja.

Briga za životinje i slobodno vrijeme važan je dio ovog poglavlja programa, kazala je Jurić i dodala kako je u planu, nakon legalizacije postojećeg skloništa za životinje te ishođenje prava vlasništva na tom zemljištu, izgraditi Azil za životinje na otvorenom uz sportski centar za kućne ljubimce.

- Također, povećat ćemo područje za urbane vrtove kako bi svim građanima omogućili da sami uzgajaju povrće i druge proizvode za vlastite potrebe, kazala je Kristina Jurić, na samom kraju predstavljanja trećeg poglavlja predizbornog programa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa