Laburisti protiv zastrašivanja građana Istre neutemeljenim političkim porukama

0
Dr. Ticijan Peruško, kandidat za istarskog župana i Damir Ilić, predsjednik podružnice Istarske županije
Dr. Ticijan Peruško, kandidat za istarskog župana i Damir Ilić, predsjednik podružnice Istarske županije

Dr. Ticijan Peruško, kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada za istarskog župana, usprotivio se porukama zastrašivanja građana Istre koje ovih dana, prema njegovim riječima, „ponovo postaju dio političkog rječnika IDS-a“.

„U razdoblju nadolazećih lokalnih izbora ponovno se zastrašuju građani Istre, stvara se razdor između Istre i gradova izvan Istre“, naglasio je dr. Peruško na konferenciji za novinare. „Već dugo vremena svjedoci smo politike straha koju sadašnja vlast provodi nad građanima. Straha od Zagreba, u novije vrijeme strah od Rijeke, s tendencijom da se umjetno izazvani sukobi prošire i na druge gradove i županije, a sve to sa jasnim ciljem zadržavanja vlasti pod svaku cijenu. Želimo ukazati na tu neistinu. Takvi stavovi imaju za cilj, ne interese građana, već vlastite interese i interesnih lobija koje zastupaju. Odavno je vladajuća politička opcija u Istri zaboravila na građane, kojih se sjete samo u predizborno vrijeme“.

S konferencije za tisak dr. Ticijana Peruška
S konferencije za tisak dr. Ticijana Peruška

Peruško je naglasio da Hrvatski laburisti žele drugačiju Istru, „Istru koja surađuje s ostalim županijama, Istru koja razvija nove projekte, Istru prijateljstva sa svim regijama i gradovima“.

„Želimo ponosnu, modernu i europsku Istru koja surađuje sa regijama u Hrvatskoj na novim znanjima, novim tehnologijama i novim mogućnostima. Želimo Istru partnerstva sa cjelokupnim okruženjem. Vrijeme je da se stane se insceniranim sukobima, koji su utemeljeni samo na jednom cilju,  daljnjem zadržavanju vlasti“, rekao je Peruško te nastavio:

„Građani Istre nisu zaslužili da ih se zastrašuje pred izbore, građani su zaslužili da im se ponude novi razvojni projekti i nove mogućnosti koje će odabrati na izborima. Nudimo Istru baziranu na čovjeku i njegovim potrebama. Ne želimo Istru interesnih skupina, rasprodane imovine i praznih obećanja. Nudimo ono što Istra danas nema, a nema proizvodnje, nema radnih mjesta i nema dostojne kvalitete života. To želimo promijeniti. Laburisti se zalažu da svaki čovjek može živjeti od svog rada i da ima osigurano radno mjesto, a toga danas u Istri nemamo. Danas u Istri imamo pojedince koji se prekomjerno bogate, dok većina strahuje za svoju egzistenciju. Naša vizija je drugačija. Istra u kojoj su resursi dostupni svim građanima neovisno o političkom uvjerenju, Istra zadovoljnih ljudi, Istra multikulturalnosti, ali i multipolitičnosti“, zaključio je dr. Ticijan Peruško, kandidat Laburista za istarskog župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa