Fiat se prevrnuo na krov u sudaru kod Trviža

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Na području Istre 22. travnja dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su se vozila prevrnula na krov te su u jednoj nesreći ozlijeđene dvije osobe, a u drugoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba.

Kod Trviža se oko 11 sati dogodila prometna nesreća, u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe. Nesreća se dogodila kada je 27-godišnjakinja upravljala automobilom Fiat, zagrebačke registarske oznake, iz smjera Trviža prema mjestu Brajkovići. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom ŽC5007 (Pazin-Karojba), nastavila je voziti ravno, bez da je propustila sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudarila s teretnim vozilom VW Caddy, pulske registarske oznake, kojim je županijskom cestom upravljao 27-godišnjak. Od siline udarca, Fiat se prevrnuo na krov, dok je Caddy odbačen na travnatu površinu, gdje je udario u nosač prometnog znaka obavijesti.

U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač teretnog automobila i 27-godišnja suvozačica iz Fiata. Protiv vozačice Fiata pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga nesreća dogodila se oko 13 sati na Istarskom ipsilonu kod Višnjana, kada je 49-godišnjak upravljao automobilom Citroen, splitske registarske oznake, iz smjera Baderne prema Višnjanu. U dugom, blagom zavoju, vozač je zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na kolniku, izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste, nakon čega je udario u kameni usjek, od kojeg se odbio na kolnik i prevrnuo na krov.  Vozač je u nesreći lakše ozlijeđen te mu je izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa