Elena Puh Belci za 100 posto kreativnu i prepoznatljivu Pulu

0

„Kultura je srce i duša našeg grada. Pula je definitivno grad slobodnih kreativaca i naša kulturna scena mora uvijek imati prostor za rast!“ poručila je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na predstavljanju šeste točke svog programa 'Pula živi: 100% kreativna i prepoznatljiva'.

Istaknula je s ponosom kako je „Pula grad svjetski poznatih spomenika, kultnih bendova, vrhunskih umjetnika i festivala koji posjećuju ljudi iz cijeloga svijeta. Sve to čini sastavni dio identiteta našega grada, kojeg ćemo adekvatno promovirati.“ 

Poznato je, kazala je Puh Belci, kako je pandemija usporila ritam grada i privremeno ugasila velik broj kulturnih aktivnosti. - Moja, naša obaveza je da budemo tu i pomognemo svim našim kulturnjacima premostiti ovu situaciju!, naglasila je kandidatkinja IDS-a dodajući da je „ovo vrijeme kada su muze zbog pandemije zašutile iskoristili za dovršetak nekih projekata i pripremu novih koje namjeravam provesti u novom mandatu.“

Puh Belci je tom prigodom istaknula obnavljanje Kaštela i njegovo povezivanje sa Zerostrasse sa suvremenim liftom. Time, kaže, kreirat ćemo novu turističku ponudu i povijest pulskog fortifikacijskog sustava učiniti još pristupačnijom i atraktivnijom. U narednom mandatu dovršit će se  kapitalna ulaganja u obnovu kulturne baštine, preciznije Kaštela, Arheološkog muzeja Istre te Malog rimskog kazališta. - Njihovom obnovom zaokružit ćemo najveća kapitalna ulaganja u našu kulturnu baštinu u zadnjih 50 godina. Ti projekti  bit će nova žila kucavica kulturnog života u Puli i nešto s čime ćemo se svi ponositi!

 

U planu je uređenje Zvjezdarnice na Monte Zaru, kojim će najstarija astronomska ustanova u Hrvatskoj postati moderan i funkcionalan edukacijsko-multimedijalni centar. Najavila je i gradnju polivalentnog centra 'Mehanika' u središtu Pule bespovratnim sredstvima iz EU. – Naš grad dobiva moderan i kvalitetno opremljen centar, prvi takav u Istri u kojemu će se, osim edukacija, radionica, veliki i malih koncerata, festivala, predstava, moći održavati i kongresi, konferencije, sajmovi, međunarodni skupovi.

Puh Belci najavila da će „zajedno s našim kulturnjacima i umjetnicima kreirat ćemo Kulturnu strategiju te raditi na jačanju suradnje i partnerstva između ustanova u kulturi i odgojno-obrazovnih institucija te osigurati uvjete za kulturu dostupnu svima.“

Govoreći o povećanju kvalitete turizma, Puh Belci je navela kako je Pula već prepoznata kao važno turističko središte i jedno od najbrže rastućih turističkih destinacija u Hrvatskoj. - Naš je zadatak da to dignemo na jednu novu razinu i da radimo na još jačem povezivanju turističke ponude i kulturnih sadržaja autohtonom ponudom kroz cijelu godinu.

- Novom kulturnom ponudom i poticanjem autohtone ponude ćemo jačati poziciju Pule kao city break destinacije. Pula je idealna i za zaljubljenike u sport i rekreaciju i ima sjajne preduvjete za dolazak i boravak gostiju tijekom cijele godine. Promovirat ćemo Pulu kao destinaciju za odmor u auto destinacijama i raditi na dolasku gostiju iz nama bitnih avio destinacija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa