Na naš tekst o 'cesti' na Kamenjaku reagirao ravnatelj ustanove

0
Kamenjak (foto: čitatelj)
Kamenjak (foto: čitatelj)

Na tekst "Zabrinuti građani: Je li ovo početak devastacije Rta Kamenjak?", koji smo objavili ovdje, stigla je reakcija JU kamenjak koju potpisuje ravnatelj Aljoša Ukotić. Objavljujemo je u nastavku.

"Javna ustanova Kamenjak tijekom 2020. godine pristupila je propisanom kontroliranom paljenju zaraslih travnjačkih površina na krajnjem jugu poluotoka, između uvale Debeljak i rta Kamenjak (lokacija Češljevica-Jugo), a u obuhvatu zaštićenog područja značajni krajobraz Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Opsežne pripreme obuhvaćale su i obilazak terena s Javnom vatrogasnom postrojbom Pula i DVD-om Medulin prilikom kojeg su definirani obavezni sigurnosni protupožarni prosjeci koji su vidljivi na području. Zbog navedenih opsežnih priprema za ovu aktivnost, Javna ustanova u više je navrata obavještavala javnost o radnjama na području, a što možete provjeriti na službenim stranicama Javne ustanove Kamenjak, facebook i instagram profilu Javne ustanove Kamenjak i na linkovima koje Vam šaljemo. U više smo navrata na radijskoj postaji Medulin FM obavijestili javnost o provedbi aktivnosti.

Nadalje, ukoliko Vam se posjetitelji obrate s pitanjima koja se tiču djelokruga rada Javne ustanove Kamenjak, a među kojima spada i upravljanje zaštićenim područjem Donji Kamenjak i medulinski arhipelag, ljubazno Vas molimo da nam se pravovremeno obratite te ćemo Vam vrlo rado obrazložiti navedene aktivnosti. Naime, na taj bismo način izbjegli negativne konotacije i zabrinutost javnosti za aktivnosti koje su i više nego pozitivne za zaštitu i održavanje područja, a ujedno su ispoštovane sve zakonske regulative nužne za provedbu iste. Zahvaljujemo unaprijed na suradnji!", piše u reagiranju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa