Zabrinuti građani: Je li ovo početak devastacije Rta Kamenjak? 

0
Nova "cesta" na Kamenjaku
Nova "cesta" na Kamenjaku

Naši čitatelji, zabrinuti građani, 18. travnja poslali su nam fotografiju s Rta Kamenjak koja se teško može drugačije protumačiti nego kao devastacija ovog zaštićenog područja. 

„Nemalo iznenađeni, šetajući po Kamenjaku, danas naiđosmo na svježe napravljenu 'cestu' od 50-ak metara, nedaleko od samog Rta Kamenjak, u najstrože zaštićenom dijelu, u koji se ne bi smjelo ulaziti nikakvim vozilima“, počinje poruku uz fotografiju i dalje kaže: "Cesta, bolje reci 'proboj kroz gustiš" je očigledno napravljena nedavno, jer sve još mirise na pokidano raslinje, najčešće se osjeti smola od borova. Sve je to moglo biti urađeno nekim velikim strojem, a s obzirom na to da je vojska prošlog tjedna završila vježbu, ne bi trebalo dugo zbrajati 2 i 2!
Interesira nas zna li netko za ovo, tko je to dopustio i čemu to sluzi? Ne vidimo nikakvu potrebu i logiku, jer se 'cesta, završava nakon 50-ak metara u povećem krugu i sve je to usred zaštićenog pojasa s endemskim biljnim i životinjskim vrstama. Je li to opet pokušaj 'urbanizacije' Kamenjaka?“, pitaju zabrinuti građani na kraju svoje poruke.

Reakciju iz JU Kamenjak pročitajte ovdje. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa