655 boris 970

HTV predstavio kandidate i kandidatkinje za župana i županice

0
Boris Miletić i Daniel Ferić
Boris Miletić i Daniel Ferić

Od neovisnosti Hrvatske u Istarskoj županiji vlast čvrsto drži IDS. Na ovim izborima u utrku za istarskog župana ide dosadašnji gradonačelnik Pule i predsjednik stranke Boris Miletić. Među izazivačima ima i očekivanih, ali i neočekivanih kandidata, donosi HRT.

- Moj program '100 posto Istra' sadrži konkretan niz mjera koje će jačati kreativne industrije, potpunu digitalizaciju usluga gdje je Istra već danas šampion, ulaganje u infrastrukturu i ne manje bitno u rast našeg gospodarstva, kaže Boris Miletić, (IDS), kandidat za istarskog župana.

Premali smo da bismo bili prosječni, moramo težiti izvrsnosti, zaključuje. S tim bi se možda i složio SDP-ov protukandidat, ali uz dodatak - FER Istra jednakih šansi, a ne IDS-ova Istra.

- Moralno iskrivljena stranka puna oportunizma i afera poput one o vodnjanskim kumovima koju je upravo vaša TV razotkrila. Stoga sam obvezan na kandidaturu kako bi dokazao da socijal demokratska zelena politika koju promoviramo u Istri u sredinama gdje smo dobili povjerenje građana, donosi rezultate, rekao je Danijel Ferić (SDP), kandidat za istarskog župana.

Tako se, primjerice, u SDP-ovom Umagu na mjesto u Domu umirovljenika čeka četiri dana, a u IDS-ovoj Puli, kaže, 4.000 dana. Ipak, naglasak će staviti na ekološku bombu - Kaštijun. A upravo po borbi protiv Kaštijuna, u čijoj neposrednoj blizini živi, poznata je kandidatkinja koju su predložili Demokrati Istre.

- Najviše nam smeta kad pročitamo u novinama da imamo najčišći zrak, a mi svaki dan, svaki sat, svaku minutu ovdje živimo sa smradom i zagađenjem, kaže Divna Radolović Rosanda (nez, platforma Idemo!), kandidatkinja za istarsku županicu.

Divna Radolović Rosanda (foto: Dnevnik/HTV/HRT)
Irena Hrstić (foto: Dnevnik/HTV/HRT)

Usto Istra izdvaja tek 12 posto otpada pa je lani platila milijun kuna penala, a taj bi se novac mogao pametnije uložiti. Moto bi njezina programa mogao biti - imamo ustavno pravo na zdrav život. Itekako to zna i dr. Irena Hrstić, ravnateljica pulske Opće bolnice koja i u covid krizi i po rubu hoda suvereno. Kandidatura, kaže, nije bila HDZ -ova neodoljiva ponuda, već njezina želja za promjenom. Ubrzavanja administracije, realizacije projekata, pokretanja međugradske povezanosti i revitalizacije željeznice.

- Ja sam sigurna da je vrijeme za promjene. Svi procesi koji traju predugo nisu dobri, previše uspavano tako da vjerujem da je došlo vrijeme za promjene. Zato sam se i kandidirala, kaže Irena Hrstić (HDZ)/, kandidatkinja za istarsku županicu.

To je motivacija, valja nam vjerovati, svih kandidata. Pitanje je samo kome će od njih glasači u Istri i povjerovati. No, birati mogu. Različite pristupe i različite opcije, donosi HRT.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA