623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.
Nicoletta Balija:

'Turizam i gospodarstvo u Fažani ubacit ćemo u višu brzinu!'

0
Kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija
Kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija

Kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija predstavila je četvrtu, ujedno i posljednju točku svog programa koja se odnosi na održivi turizam i jačanje gospodarstva. – Ovo programsko područje moglo bi po važnosti biti i prvo jer se odnosi na djelatnosti koje definiraju našu općinu te predstavljaju najimpulzivniji zamašnjak razvoja, istaknula je Balija, dodajući:

- Kvalitetno upravljanje tim područjima može uistinu činiti razliku. Nedostatak jasne vizije i strategije razvoja turizma vodi do masovnog oblika turizma, koji se temelji na prodaji sunca i mora.  Isto vrijedi i za ostale grane gospodarstva koje će bez prave podrške uvijek biti podređene turizmu. 

Balija smatra da u ovim segmentima Općina Fažana može i mora puno toga promijeniti, počevši od pristupa prema gospodarstvenicima te održivom razvoju turizma. – Uspješne turističke sredine svoj uspjeh ne mjere po broju noćenja i kapacitetima, već po tome koliko je cjelokupna zajednica imala koristi od turizma. To je put kojim trebamo ići!, napomenula je kandidatkinja  za načelnicu.  

Nicoletta Balija izdvojila je nekoliko konkretnih točaka ka tom cilju te je najavila sasvim novo brendiranje Fažane s inovativnim vizualom, popratnim storytellingom, odnosno pričom za promidžbu i prepoznatljivost našeg kraja u turističkom, poslovnom i ekonomskom sektoru. Najavila je i prijeko potrebna ulaganja u pristupačnost turističkih struktura, odnosno rješenja za osobe s posebnim potrebama, trudnice, senior  turiste, kao i za obitelji s malom djecom. Također, u planu je promocija autohtonih fažanskih suvenira te vizualno uređenje oznaka i vanjskih elemenata urbanog uređenja na poslovnim prostorima.

 

 – Bez šarenila i vizualnog nereda, Fažana mora biti lijepa iz svakog ugla, iz svake perspektive, a poruka jasna gdjegod pogledali - uredno, čisto, osmišljeno mjesto u kojem se vide rezultati brige i pažnje u svakom detalju, kazala je Balija te je navela i da će se, u suradnji s TZ-om, intenzivnije raditi na projektima za jesensku i proljetnu turističku sezonu.

Govoreći o jačanju gospodarstva, Balija je istaknula konačno okretanje općine EU fondovima. - Fažana mora pristupiti ITU mehanizmu pomoću kojeg su do sada 5 općina i 2 grada južne Istre iskoristila financijska sredstva u iznosu od 150 milijuna kuna. Nažalost propustili smo prvi vlak, ali to će se promijeniti već u narednim mjesecima.

Navela je brojne projekte za jačanje lokalnog gospodarstva, među kojima je istaknula sufinanciranje postavljanja solarnih panela, uvođenje optičke mreže za pristup internetu čime se dodatno olakšava operativnost gospodarstvenika, poticanje osnivanja start-upova te besplatne uredske prostore za poduzetnike početnike. 

- Vjerujem u snagu naše predivne Općine i sigurna sam da i kad govorimo o turizmu i gospodarstvu, možemo ubaciti u višu brzinu! Promjena dolazi! – zaključila je kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA