Elena Puh Belci:

'Borit ću se svim srcem za one kojima je naša briga najpotrebnija!'

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

Grad treba dati sve od sebe da život djeci, starijima i svim našim sugrađanima koji trebaju posebnu brigu bude ugodan i ispunjen! Stupanj razvijenosti nekog grada mjeri se odnosom prema onima kojima je briga najpotrebnija! – poručila je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na predstavljanju pete točke svog programa 'Zdrava, dostupna i sigurna Pula'.  

Naglasila je da „u ovim ludim vremenima, u kojima se borimo da sačuvamo zdravlje, a da s druge strane osiguramo kakav-takav okvir normalnog života, moramo stalno misliti na one koji su najranjiviji i kojima je u ovoj situaciji jako teško.“

Kandidatkinja za gradonačelnicu Pule izdvojila je 7 prioritetnih točaka, za koje, kaže da će boriti svim srcem na svim razinama, od županije, preko države do Europske Unije.

Najavila je veliku pomoć umirovljenicima. - Grad Pula je svojim umirovljenicima osigurao višu razinu prava od onih koje propisuje država. Različitim oblicima skrbi  pružamo  sustavnu pomoć stanovnicima starije životne dobi za koje u sljedeće 4 godine izdvajamo 8 milijuna kuna, kazala je Puh Belci.

- U narednom mandatu dogradit ćemo Dom za starije „Alfredo Štiglić“, kojim će se povećati standard i smanjiti lista čekanja na smještaj, kazala je dodajući da je u planu, isto tako, omogućiti većem broju korisnika izvaninstitucionalne socijalne usluge te opremanje senzorne sobe.

Nadalje, Puh Belci najavila je još jaču brigu za starije osobe te ulaganja u visini od 5 milijuna kuna za pomoć i njegu u kući te za razne oblike skrbi. 

Govoreći o mjerama za jačanje programa za zaštitu žena i djece od nasilja, kandidatkinja IDS-a je naglasila da će to biti jedna od stvari oko kojih neće biti kompromisa. – Sufinancirat ćemo rad Sigurne kuće Istra i savjetovališta, a korisnice programa imat će 100% subvencije pri upisu djece u vrtić i jaslice te za školske marende i produženi boravak.

Puh Belci najavila je gradnju Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda i snažno podizanje kvalitete podrške djeci s teškoćama u razvoju.  Poručila je kako je u planu i uređenje grada na način da bude dostupan za sve s cjelovitim taktilnim sustavom za slijepe i slabovidne.

Za kraj, istaknula je da će jedan od prioriteta u tom segmentu biti i izgradnja Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje te za pulske vatrogasce.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa