Stožer donio novu odluku o nastavi. Evo što se mijenja!

0
Iustracija (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)
Iustracija (foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je 14. travnja Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II.  polugodištu školske godine 2020./2021. - od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, nastava će se odvijati kako slijedi:

od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - razredna nastava, za niže razrede od I. do IV., u svim osnovnim školama na području Istarske županije odvijat će se prema MODELU A - nastava uživo, u školi.
od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online).
od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - u svim srednjim školama, uključujući i maturante, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online), s pripadajućom praksom.

Učenici nižih razreda osnovne škole, od I. do IV. razreda, vraćaju se na nastavu prema Modelu A - u školi. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava će se odvijati prema Modelu C - na daljinu.

Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je neophodno intenzivno liječenje, ali i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa