655 boris 970
664 fm baner t

Poreč: Dovršena sanacija međukatnih konstrukcija muzeja

0
Elena Uljančić i Loris Peršurić
Elena Uljančić i Loris Peršurić

Odlukom o dodjeli sredstava za izgradnju, održavanje i opremanje ustanova kulture (investicijske potpore), Ministarstvo kulture i medija dodijelilo je Zavičajnom muzeju Poreštine 150.000 kuna za građevinske sanacije međukatne konstrukcije zgrade Zavičajnog muzeja Poreštine. Istom Odlukom Gradskoj knjižnici Poreč dodijeljeno je 60.000 kuna za zamjenu prozora u matičnom odjelu i opremanje informatičke prostorije u odjelu za mlade.

 

Podsjetimo, sanacija međukatnih konstrukcija dio je obnove Zavičajnog muzeja Poreštine, jednog od glavnih projekata kulturne politike Grada Poreča, koji se odvija kroz nekoliko faza s ciljem kompletne rekonstrukcije zgrade te izrade novog stalnog muzejskog postava.

U posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući sredstvima Grada Poreča te međunarodnim pomoćima talijanske Regije Veneto, a sada i Ministarstva kulture i medija, u potpunosti je sanirano krovište, dok je u prizemlju provedena konsolidacija temelja te riješeno pitanje kapilarne vlage. Radovima u prizemlju prethodilo je arheološko istraživanje kojim je, među ostalim, otkriven te konzerviran podni mozaik iz 1. stoljeća. Nedavno je dovršena sanacija međukatnih konstrukcija, čime su dva velika salona ponovno vraćena u funkciju.

Dovršene radove obišao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u pratnji ravnateljice Muzeja Elene Uljančić. Kako je napomenula ravnateljica, činjenica da su dva salona sad obnovljena veliki je korak naprijed kod njihova vraćanja u funkciju. Dovršetkom radova statičke konsolidacije bit će afirmiran spomenički karakter palače Sincich te stvoreni uvjeti za daljnje uređenje sklopa zgrada Zavičajnog muzeja Poreštine.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA