U Istri kišno i osjetno hladnije, nabujala rijeka Mirna (video)

0
Ilustracija (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Ilustracija (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Danas se Istra probudila pod oblačnim i tmurnim nebom, nakon što je gotovo cijelu noć padala kiša. S umjerenim zahladnjenjem kiša će u gorju tijekom noći naglo okrenuti na gusti snijeg uz stvaranje zamjetnijeg pokrivača, prognozira Istramet.

Snježna granica u Istri i na Kvarneru nakratko bi se mogla sniziti na samo 400 m.n.v. Poslijepodne slijedi postupno slabljenje i prestanak oborina. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima! Dnevne temperature zraka kretat će se od 4 do 8 °C, glasi prognoza Istrameta za danas.

Do 8:30 sati brojne mjerne lokacije zabilježile su više od 50 mm kiše. Oko Učke palo je do 93 mm koliko mjeri postaja Falalelići iznad Lovrana. 76 mm palo je u Žminju, 61 mm u Labinu, dok u Pazinu bilježimo 54 mm. Od postaja uz obalu svakako se ističe Rovinj gdje meteorološka postaja mjeri čak 68 mm, a obilnih 47 mm palo je i u Puli. Obilna kiša uzrokovala je bujanje istarskih rijeka. Nabujala je Mirna, a jača poplava jutros je prisutna i u Pazinskoj jami. Snijeg pada na Učki te Ćićariji, javio je Istramet. (Video: Youtube Istramet M. Kujraković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa