641 baner fazana

Nova ljevica: Istarski Stožer nam je onemogućio predizborni skup!

0
S osnivanja Nove ljevica u Puli (foto: arhiva)
S osnivanja Nove ljevica u Puli (foto: arhiva)

Nova ljevica danas se obratila Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) upozorivši na djelovanje Stožera civilne zaštite Istarske županije, koji se, po njihovim riječima, „dugo smatrao uzornim, ali je i on sada, čini se, kompromitirao svoj ugled, onemogućivši Novoj ljevici planirano i prijavljeno političko djelovanje u subotu 10. travnja“.

Naime, Nova ljevica se 6. travnja obratila Gradu Puli sa zahtjevom za izdavanjem rješenja za korištenje javne površine u svrhu održavanja susreta – razgovora s građanima - 10. travnja od 9.30 do 12.00 sati, na glavnoj tržnici u Puli.

Istoga dana Grad Pula zatražio je od Nove ljevice da dostavi suglasnost Stožera civilne zaštite Istarske županije vezano za održavanje okupljanja, i tu suglasnost Nova ljevica također 6. travnja odmah traži od Stožera.

„Nepotpisana osoba u ime Stožera civilne zaštite Istarske županije 7. travnja traži dopunu našega zahtjeva odgovorom na pitanja – 'koliko osoba planirate okupiti te koji bi bio sadržaj okupljanja? Koje ste epidemiološke mjere planirali?' Nova ljevica istoga dana odgovara da bi okupljanje organizirali  uz poštivanje svih epidemioloških mjera tako da „sve osobe nose na otvorenom zaštitne maske i održavaju propisani razmak. Podjela letaka – s rukavicama“.

Nova ljevica je prema informaciji od građana saznala, da je 10. travnja, na glavnoj tržnici u Puli, kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule sa svojim izbornim štabom i pripadajućom svitom održala predizborni bliski susret s građanima ne poštujući pri tom protuepidemijske mjere, što se dobro vidi na dostupnim fotografijama budući da nije nedostajalo medijskih djelatnika zaduženih da u stopu prate 'slikom i perom' susret kandidatkinje sa sugrađanima.

Kako je moguće da je na javnom prostoru gradske tržnice u Puli 10. travnja 2021. godine samo jedna kandidatkinja iz samo jedne stranke, a to je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule, bez zaštitnih maski, rukavica i drugih protuepidemijskih pomagala mogla održati svoje predizborno druženje s građanima, a da Nova ljevica od Stožera CZ nije dobila niti pravovremeni odgovor kako bi mogla od Grada dobiti dozvolu za zakup javne površine?

U ovom slučaju postupanje Stožera civilne zaštite Istarske županije stavilo je Novu ljevicu u neravnopravni položaj, stoga smo dužni upozoriti na 'dvostruka mjerila' - kako ni Nova ljevica ni druge stranke koje djeluju u Istri i drugdje, više ne bi bile izložene diskriminacijskim postupanju onih koji imaju moć, spremni da istu, kao u ovom slučaju, nedvojbeno zloupotrijebe“, stoji u priopćenju koje je potpisala Mirjana Galo, predsjednica Gradske organizacije Pula Nove ljevice.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA