NA REHABILITACIJI U PULI

Ako se pitate gdje je Horvatinčić - da, na slobodi je

0
Foto: Nenad Čakić
Foto: Nenad Čakić

Podnio sam žalbu na odluku suca izvršenja kazne kojom je mojem klijentu odobreno samo tri mjeseca za liječenje, kazao nam je odvjetnik Velimir Došen, branitelj Tomislava Horvatinčića, za 24sata

Poduzetnik pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zbog usmrćivanja talijanskog bračnog para u primoštenskom akvatoriju 2011. prema odluci suca u zatvor se treba javiti 1. srpnja. 

 

Horvatinčić se trenutačno oporavlja od teške operacije bedrene kosti u Beču. Kako piše u službenom nalazu oporavak od šest mjeseci, a koji nije moguć u zatvorskom sustavu, zatražio je zbog izražene atrofije mišića  za što mu je preporučeno obavljanje fizikalne terapije i rehabilitacije.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci”, rekao nam je odvjetnik Velimir Došen. 

Nakon odluke suda, početkom travnja je za medije ustvrdio da za Horvatinčića “izgleda vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi”.

Horvatinčić je na rehabilitaciji u poliklinici Peharec iz Pule. 

Podsjećamo, Horvatinčić je nakon trećega ponovljenoga suđenja, u rujnu 2019. godine, pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, a prvi put mu je upućivanje u Remetinec bilo određeno za 30. ožujka 2020. godine.  Otad je već četiri puta odgodio odlazak u zatvor zbog zdravstvenoga stanja, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa