SILVANO VLAČIĆ:

'Lista Nezavisni Zajedno neće zbog Glavičića mijenjati svoj program' 

0
Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni Zajedno
Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni Zajedno

Samo dva dana nakon što je Valter Glavičić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina, predstavio prvu točku svog programa u kojoj je najavio da će Labin biti prvi grad u Istri koji će građanima sve troškove staviti na uvid, lista Nezavisni Zajedno izašla je u javnost sa svojim programom u 7 točaka, među kojima je prva točka upravo to, da će se zalagati da se građanima na detaljan uvid da trošenje proračunskog novca.

Stoga smo Silvana Vlačića, nositelja liste Nezavisni Zajedno, pitali hoće li ta točka i dalje ostati u njihovom programu.

„Mi smo naš izborni program pisali prije dva mjeseca, znači mnogo prije nego je to gradonačelnik najavio. Uvođenje ove aplikacije mi smo u prošlom sazivu Gradskog vijeća tražili u dva navrata, no Grad nije ništa po tome učinio u prošlom mandatu. Drago nam je da je naša inicijativa ostavila traga na gradsku vlast i da se gradonačelnik na kraju odlučio pridružiti gradovima poput Bjelovara, Primoštena i drugih, koji svojim građanima na uvid daju sve proračunske troškove i izdatke.

Mi smo na tome inzistirali kako bi se spriječilo dodjeljivanje poslova, donacija i drugih vrsta isplata prema kriterijima političke ili rodbinske povezanosti, kao i neprimjereno trošenje proračunskih sredstava“, rekao nam je Vlačić i dodao da će ta točka svakako ostati u njihovom programu.

„To što je gradonačelnik najavio u izbornoj kampanji, ne znači da će, u slučaju pobjede na izborima, i ostvariti na način kako je obećao. Zbog toga će otvorenost i transparentnost gradskog proračuna i dalje ostati u našem programu, a naši izabrani vijećnici će u budućem sazivu Gradskog vijeća inzistirati na provedbi te točke te pratiti kako se taj projekt razvija“, kazao nam je Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni Zajedno. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa