Boris Miletić primio državne prvake u boksu

0

U pulskoj Komunalnoj palači održan je prigodni prijem za članove Boksačkog kluba Pula koji su na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u boksu za seniore i mlađe seniore osvojili medalje, državnog prvaka u kategoriji do 60 kilograma Diega Mamića te srebrnog Ivana Bošca i brončanog Patrika Licula. Boksače je primio gradonačelnik Boris Miletić u pratnji pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića.

“Zadovoljstvo mi je čestitati vam na osvojenim odličjima na Prvenstvu Hrvatske u boksu i neizmjerna mi je čast što imam priliku danas ovdje biti s vama. Prva asocijacija na sport u našem gradu je bez sumnje Mate Parlov i  boks. Vi ste dokaz da se tradicija boksa u Puli održava i nastavlja te mi je iznimno drago što imamo mlade i perspektivne sportaše koji svojim rezultatima promoviraju naš grad na ovako plemenit način. Želim vam puno sreće u  životu i još mnogo odličnih rezultata. U svjetskim okvirima Pula se može pohvaliti velikim brojem vrhunskih sportaša, a mi se time ponosimo, jer osim talenta i upornosti sportaša imamo profesionalce koji ih vode. Još jednom čestitke, naš ste ponos i nadalje budite primjer drugim klincima da se odluče baviti sportom” poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

 

U ime Boksačkog kluba Pula prisutnima se obratio tajnik kluba Miroslav Hlušička koji je uz zahvale na prijemu naveo kako Boksački klub Pula ove godine obilježava 75. obljetnicu postojanja. “Boksački klub Pula krase osvojena bezbrojna amaterska znamenja pulskih velikana ringa u preko 100 godina boksa na našim prostorima i to od najznačajnih sedam europskih, dvije svjetske i jedna olimpijska zlatna medalja. Za zasluge i rezultate u boksu najtrofejnijem klubu Republike Hrvatske 2007. godine Hrvatski olimpijski odbor dodijelio nam je Nagradu za životno djelo Matija Ljubek“ rekao je Hlušička.

Treneri Dorian Čalić i Marko Čalić rekli su da je rezultat postignut na Prvenstvu Hrvatske potvrda kontinuiteta kvalitetnog rada Boksačkog kluba Pula s mladima koji uz velika odricanja u vremenima pandemije nastavljaju stazama svojih nezaboravnih velikana.

Pulski sportaši su na Prvenstvu Hrvatske u boksu za seniore i mlađe seniore osvojili tri medalje i to zlato, srebro i broncu. Najsjajniju medalju osvojio je Diego Mamić i stekao titulu državnog prvaka u kategoriji do 60 kilograma. Srebrnu medalju osvojio je Ivan Božac u mlađeseniorskoj konkurenciji u kategoriji do 64 kilograma, a brončanu Patrik Licul u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 64 kilograma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa