623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.

Peršurić kandidat za gradonačelnika Poreča

0
Loris Peršurić
Loris Peršurić

Aktualni gradonačelnik Poreča Loris Peršurić IDS-ov je kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ove godine. Odluku je jednoglasno podržalo predsjedništvo porečke podružnice, kao i svih deset lokalnih ogranaka ove stranke.

- U protekle četiri godine napravili smo puno za naš Poreč. Realizirali smo generacijske projekte poput izgradnje nove osnovne škole i dvorane Finida, nove škole i dvorane u Žbandaju te sada nam sva djeca idu ujutro u školu. Izgradili smo čak tri nova vrtića i jaslica – u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju. Uredili smo i vratili građane na našu prekrasnu rivu. Gradili smo i obnavljali prometnu infrastrukturu poput gradske zaobilaznice i lokalnih cesta, te širili kanalizacijsku mrežu po svim naseljima, pa smo s pokrivenosti došli do 92%. Istovremeno, ostali smo grad koji brine o svakom svom stanovniku i pomaže svim generacijama. Zadržali smo ili dodatno povisili davanja za socijalne, obrazovne, sportske i zdravstvene programe. Najbolji dokaz svega što je napravljeno je činjenica da smo dvije godine zaredom proglašeni gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj.

 

Iako je puno toga napravljeno, napominje Peršurić, puno je toga još pred nama.

- Nastavljamo u još jačem ritmu. U iduće četiri godine proširit ćemo Dom za starije i nemoćne osobe i razviti uslugu njege u kući za naše starije sugrađane. Oni su naš grad koji volimo, svojim radom stvarali i oblikovali te je naša dužnost i obaveza da im uzvratimo s ljubavlju i brigom, ali nećemo pritom zaboraviti i sve ostale generacije. Vrlo nam je važno da ostanemo grad koji s osobitom pažnjom i ponosom vodi računa o svim svojim sugrađanima, posebno najosjetljivijima među nama.

Nastavljamo s projektom uređenja Peškere, donošenjem urbanističkog plana uređenja tog prostora uz konzultacije i suradnju s građanima. Dovest ćemo kanalizacijsku mrežu u preostala naselja, nastaviti s obnovom prometnica, uređenjem starogradske jezgre i rive, te izgraditi nogometni kampus. Ulagat ćemo u brojne manje, a opet jednako važne projekte za ravnomjerno razvijanje svih naših mjesnih odbora.

- Kao i do sada bit ću non stop dostupan i otvoren za sve svoje sugrađane. Nastavljamo s radom s još više energije, svom snagom naprijed za Poreč!, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA