Dean Perković kandidat IDS-a za načelnika Općine Svetvinčenat

2
Dean Perković
Dean Perković

Predsjedništvo Općinske podružnice IDS-a Svetvinčenat jednoglasnom je odlukom na posljednjoj sjednici podržalo kandidaturu Deana Perkovića za načelnika Općine Svetvinčenat.

Perković, koji je u ovom mandatu obnašao dužnost zamjenika načelnika, tom se prigodom svima zahvalio na velikoj podršci, a posebice aktualnom načelniku i cjelokupnom sazivu Općinskog vijeća na svemu što je učinjeno za razvoj općine u proteklom razdoblju. Naglasio je da mu cilj dovršiti sve započete projekte, ali pokrenuti i brojne nove u suradnji s građanima.

- Imamo zaista mnoštvo ideja, dobar tim i veliki entuzijazam da u godinama koje dolaze napravimo dodatni iskorak u segmentu gospodarstva, poglavito u sinergiji turizma i poljoprivrede, podizanju društveno-socijalnog standarda i daljnjem razvoju komunalne infrastrukture, kazao je Dean Perković dodajući da će resurse općine usmjeriti na realizaciju prijeko potrebnih projekata, poput nadogradnje Osnovne škole Svetvinčenat u suradnji s Istarskom županijom već u prvoj godini mandata, izgradnji sportske dvorane EU sredstvima za što već postoji dokumentacija, te urediti starogradsku jezgru Svetvinčenta putem ITU mehanizma Grada Pule.

 

U planu je, također, preuređenje  Društvenog doma i otvaranje dodatne vrtićke grupe u Juršićima za potrebe mještana Roverije, dovršetak uređenja postojećih društvenih domova i starih školskih zgrada, uređenje prostora za Klub umirovljenika te dodatno uređenje dječjih igrališta i zelenih površina po naseljima za djecu i mlade.

- Nastavit će se i započeta ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pa je tako u planu cjelovita rekonstrukcija državne ceste D77 od Svetog Kirina do Ferlini sa kružnim raskrižjem u Svetvinčentu, rekonstrukcija i nadogradnja vodovodne mreže s naglaskom na dionicu Gilešići – Boškari – Režanci – Štokovci na kojoj su započeli radovi, dovršetak projekta širokopojasnog interneta do svakog domaćinstva do 2023. godine, dogradnja mjesnog groblja u Svetvinčentu, uređenje industrijske zone u Bibićima, te daljnje ulaganje u male komunalne akcije po naseljima.

Perković je uvjeren da općina može jasnim planom i vizijom unaprijediti uvjete za što bolji i kvalitetniji život svih stanovnika, vodeći konstantno računa o potrebama najmlađih pa sve do osoba treće životne dobi. Nećemo težiti populizmu i nerealnim obećanjima, već racionalnim i mjerljivim ciljevima, kazao je kandidat za načelnika.

Podsjetimo, Dean Perković rođen je 1989. u Puli. Na Visokoj tehničko-poslovnoj školi u Puli stječe titulu prvostupnika proizvodnje, dok nekoliko godina kasnije na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ stječe titulu magistra poslovne ekonomije. Nakon dugogodišnje aktivne sportske karijere u NK Istri 1961, 2012. godine zapošljava se u tvrtki Istragrafika d.d. u kojoj započinje poslovnu karijeru na različitim radnim mjestima u proizvodnji pa sve do pozicije voditelja osiguranja kvalitete, sa koje na lokalnim izborima 2017. godine biva izabran za zamjenika općinskog načelnika Općine Svetvinčenat.  

U prethodnom razdoblju bio je predsjednik Sportske zajednice Općine Svetvinčenat te aktivni član Nogometnog kluba Smoljanci Sloboda iz Svetvinčenta. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa