641 baner fazana
Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule

Elena Puh Belci najavila što će učiniti za djecu i mlade

1
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

„Obrazovanje i ulaganje u djecu i mlade, poglavlje je bez kojeg niti jedno društvo ne može napredovati, stoga će oni imati važno mjesto u mom mandatu!“, kazala je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na konferenciji za medije 8. travnja na kojoj je predstavila treće programsko područje svog programa pod nazivom „Pravac budućnost – 100% za djecu i mlade“.

- U vremenu koje je obilježeno razvojem umjetne inteligencije i digitalizacijom, ova tema nam mora biti prioritet, istaknula je kandidatkinja IDS-a dodajući da se vještine i znanja potrebne za obavljanje elementarnih poslova konstantno mijenjaju te da moramo hvatati korak s tim promjenama! „Ulaganje u znanje i obrazovanje uvijek će se višestruko vratiti! Možemo ići po starom ili se okrenuti trendovima i -  pravac budućnost!“, istaknula je Puh Belci.

Govoreći o ulaganjima u znanje i obrazovanje, kazala je kako će se dogradnjom osnovnih škola Šijana i Kaštanjer omogućit svim pulskim osnovnoškolcima nastavu u jutarnjoj smjeni, a što se tiče uzrasta predškolske dobi, Puh Belci je istaknula da joj je cilj širiti kapacitete i modernizirati vrtiće.  - Pula već više od 10 godina provodi jedinstvene upise u gradske i privatne dječje vrtiće na području grada i nemamo liste čekanja. Digitalizacijom ćemo još više unaprijediti i ubrzati upise i modernizirati vrtiće, sukladno potrebama djece i roditelja, kazala je Puh Belci.

Nadalje, kad je riječ o srednjoškolskom obrazovanju, Puh Belci je istaknula dovršetak izgradnje Medicinske škole i Regionalni centar kompetentnosti u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

- Grad Pula partner je u projektu KLIK, financiranom bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojega će Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu postati jedan od šest hrvatskih regionalnih centara kompetentnosti u turizmu te će doprinijeti povećanju kvalitete obrazovanja kadrova u turizmu, kazala je kandidatkinja IDS-a.

Puh Belci je ovom prilikom najavila uvođenje stipendiranja studenata s invaliditetom, kazavši kako se takvom vrstom stipendija osobama s invaliditetom želi olakšati financijski teret studiranja, čime bi završetkom studija i zaposlenjem stekli uvjete za samostalan život i rad.

- Osigurali smo 2 milijuna kuna za sufinanciranje kamate za stambeni kredit prilikom kupnje prve nekretnine za mlade te sufinanciranje kamate za stambene kredite za gradnju ili nadogradnju kako bi mladima olakšali rješavanje stambenog pitanja. Uvest ćemo i druge oblike motivacije i pomoći mladima u rješavanju njihovih temeljnih egzistencijalnih pitanja, kazala je Puh Belci govoreći o POS politikama.

 

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule najavila je izgradnju školske sportske dvorane koja će povezati Osnovnu školu Tone Peruška i Učenički dom te izgradnju nove multifunkcionalne dvorane u Sportskom centru Mirna – Pattinaggio te da će obnoviti Dom braće Ribar te Sportsko-rekreativni centar Veruda.

Naposljetku, kad je riječ o dugogodišnjem ulaganju u sportsku infrastrukturu, Puh Belci je istaknula da Grad Pula financira 50-ak različitih sportskih klubova u kojima svakodnevno trenira preko 3.000 djece te da se značajna sredstva ulažu u održavanje svih sportskih objekata, pa su tako izgrađena multifunkcionalna igrališta na Vidikovcu, Pragrandeu i Valdebeku čime je značajno podignuta razina bavljenja sportom i rekreacijom u Puli.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA