Peršurić s obrtnicima na skupštini Udruženja obrtnika

0

Izvješće o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika za 2020. godinu, te izvješće o radu za isti period, jednoglasno su usvojeni na skupštini Udruženja obrtnika Poreč održanoj 6. travnja navečer u dvorani Obrtničkog doma. Na sjednici je sudjelovalo 15 obrtnika, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Gradonačelnik je ovom prilikom obrtnike podsjetio na aktivnosti koje Grad Poreč poduzima kako bi olakšao poslovanje obrtnicima i poduzetnicima, trenutno najviše u sklopu paketa mjera pomoći za gospodarstvo u krizi uzrokovanoj COVID pandemijom. Tu su između ostalog i nedavno objavljeni javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za obveznike poreza na korištenje javnih površina, kao i javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2021. godini, koji se raspisuje svake godine.

Gradonačelnik Peršurić ovom je prilikom istaknuo kako su obrtnici i poduzetnici glavni pokretač razvoja našega grada, koji zapošljavaju veliki broj ljudi.

 

- Baš zato mi je važno kroz razgovor s vama vidjeti gdje se, kako se i na koji način može maksimalno pomoći u poslovanju, daljnjem ulaganju i stvaranju novih radnih mjesta, posebno u ovako izazovnim vremenima, kazao je gradonačelnik.

Obrtnici su ovom prilikom iznijeli probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, u ingerenciji Grada Poreča, a gradonačelnik je pojasnio određene nejasnoće, te dodao da će Grad nastaviti kroz zajedničku suradnju, nastaviti u okviru svojih mogućnosti raditi na rješavanju poteškoća u poslovanju obrtnika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa